Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tortellini çalan Spaghetti

İTALYANLARIN ünlü iki yemeği, spaghetti ve tortellini karakolluk oldu. Daha doğrusu Stefano Spaghetti adlı vatandaş, Bologna kentindeki bir tortellini dükkanında hırsızlık yaparken yakayı ele verdi. Dükkanın üst katındaki komşuların duydukları tıkırtılar nedeniyle ihbarda bulunması üzerine olay yerine gelen polis 38 yaşındaki Spaghetti'yi kıskıvrak yakaladı. Polis arabasının arka koltuğunda karakola doğru yol alırken Spaghetti kendi kendine söyleniyordu: ‘‘Aslında ben tortelliniyi hiç sevmem.’’

Çin polisi eğitimde

ÇİN Polisi'nin başı Falun Gong tarikatıyle dertte. Tarikatın faaliyetleri 22 Temmuz’da durdurulunca, polisi gösteri korkusu aldı. Pekin polisi ‘tarikat gösterisini önleme tatbikatı’ başlattı. Karşıda ‘düşman’ olmayınca da polis kendi arasında çalıştı ve ortaya ilginç sahneler çıktı.

Çar ‘Aziz’ 2.Nikolay

RUS Ortodoks Kilisesi, Bolşevikler tarfından öldürülen, Rusya'nın son çarı 2.Nikolay'ı aziz ilan etmeye hazırlanıyor. Konu Ağustos'ta toplanacak Büyük Konsil'de tartışılıp karara bağlanacak. 2.Nikolay ve ailesi 17 Temmuz 1918 tarihinde Lenin'in emriyle Bolşevikler tarafından öldürülmüş ve gizlice gömülmüştü. Yıllar süren araştırmalar sonunda bulunan cesetler dini ve resmi bir törenle Sen Petersburg'da toprağa verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!