Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Zimbabwe: 86 bin beyaz vatandaşlıktan zorla atıldı

ZİMBABWE yöntimi, İngiliz vatandaşlığına sahip, çifte vatandaş statüsündeki 86 bin beyazın vatandaşlıklarını iptal etti ve pasaportlarını iade etmelerini istedi. Hükümet, İngiliz vatandaşlığına sahip olanların, Zimbabwe yasalarına uygun olarak, artık Zimbabwe vatandaşı sayılmayacaklarını ilan etti. Zimbabwe yasaları, 1984 yılında yürürlüğe giren hükümler uyarınca çifte vatandaşlığı yasaklıyor. Yetkililer, ülkedeki İngiliz vatandaşı olan kişilere bu statüden vazgeçmeleri için bir yıl süre vermişler, bu da 1985 yılı sonunda dolmuştu.

Etiyopya: Taraflar BM'yi dinlemiyor

ETİYOPYA ve Eritre orduları arasında, BM'nin ateşkes çağrılarına karşın, sınırın orta ve batı kesimindeki iki cephede çatışmalar şiddetlenerek süruyor. Etiyopya Hükümet Sözcüsü Salome Tadesse, Mereb nehri çevresindeki batı cephesinde çatışmaların önceki günden beri devam ettiğini söyledi. Sözcü, sınırın orta kesimlerindeki Zala Anbesa-Egala cephesinde ise yer yer karşılıklı ağır topçu ateşi açıldığını belirtti. Eritre'den yapılan bir açıklamada da, sınırın batı kesimindeki Mereb-Setit cephesinde dün şiddetli çatışmalar olduğu ifade edildi. BM Güvenlik Konseyi, Etiyopya ve Eritre arasındaki çatışmalara son verilmesi için 3 gün süre tanımıştı.

Filipinler: 11 gazeteci kayıp

FİLİPİNLER'in Jolo Adası'ndaki şeriatçı Ebu Seyyaf gerillalarının kampına girmeye çalışan 11 yabancı gazeteci kayıp. Polis, yerel bir rehberle birlikte bölgeye giden gazetecilerin kullandığı iki aracın, gerillaların kampına giden karayolu üzerinde bulunduğunu açıkladı. Aralarında yabancıların da bulunduğu 21 kişiyi 3 haftadır rehin tutan Ebu Seyyaf gerillaları, Alman rehineyi serbest bırakmayı reddetti. Gerillalarla görüşen Libya'nın eski Manila Büyükelçisi Recep Azzaruk, gerillaların, hükümet yetkilileriyle ikinci bir toplantı istediklerini belirterek, talep listesi verdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!