Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ankara'da diplomasi trafiği yoğun

ANKARA'da diplomasi trafiği oldukça yoğun. İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi'nin yanısıra, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı İvan İvanov da Ankara'da temaslarda bulunuyor. En ilginç konuk ise İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Uzi Dayan.

Askeri işbirliği

İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Uzi Dayan'ın Türkiye ziyareti, İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi'nin programıyla çakıştı.

Ankara'daki İsrailli yetkililer, General Dayan'ın üst düzey Türk askeri yetkililerle biraraya gelerek ikili ilişkileri ele alacağını söyledi. Dayan'ın özellikle Türk-İsrail askeri işbirliğinin artırılması ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ortak silah üretimi ihaleleri konularında yoğunlaşacağı belirtiliyor.

Rus bakan da geldi

Bu arada, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı İvan İvanov da görüşmelerde bulunmak üzere Dışişleri Bakanlığı'na geldi.

İvanov, Dışişleri Bakanlığı'nın ekonomik işlerden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mithat Balkan ile birlikte heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Görüşmelerde, iki ülkeyi ilgilendiren ekonomik ve ticari konular ile enerji sorunları ve Türkiye'nin AB adaylığı ışığında Türk-Rus ekonomik ve ticari ilişkilerinin ele alındığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!