Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev'den 'mini etek' çıkışı

Güncelleme Tarihi:

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayevden mini etek çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 16:34

Kırgızistan'da kadınların giyiniş tarzıyla ilgili tartışmalar Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı.

Haberin Devamı

Kırgizistan'da başkent Bişkek sokaklarındaki panolara hükümet tarafından yerleştirilen ilanlarda, kadınların burka ve çarşaf gibi kıyafetler giymemeleri için teşvik edilmelerinin ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

Söz konusu panolarda geleneksel Kırgız kıyafeti giyen kadınlar ile burkalı kadınların fotoğrafları yan yana koyularak, "Nereye doğru gidiyoruz?" sorusu yöneltilmişti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayevden mini etek çıkışı

Bazı Kırgızlarca sert dille eleştirilen panolarla ilgili konuşan Atambayev ise, "Bu ilanları koyunca, bazı akıllılar mini etekli kadınları hedef almaya başladı. Kadınlarımız, 1950'li yıllardan beri mini etek giyiyor. Ama hiç canlı bomba olmayı düşünmediler" dedi.

Haberin Devamı

BBC'nin haberine göre, kıyafetlerin insanların düşüncelerini değiştirebileceğini savunan Kırgızistan Cumhurbaşkanı, "Kırgızistan’ı beğenmiyorsanız, bu ülkeden ayrılıp istediğiniz yere gidebilirsiniz. Suriye'ye bile gidebilirsiniz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!