Kırgız hükümeti: Bakiyev Türkiye'de saklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kırgız hükümeti: Bakiyev Türkiyede saklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 13:21

Kırgızistan'da geçici hükümet, devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in Türkiye'de saklandığını açıkladı. Kırgız hükümeti, "Masum sivillerin katliamından sorumlu olan Bakiyev er ya da geç elimize geçecek" dedi. Türk Dışişleri, "Elimizde Bakiyev'in Türkiye'de olduğuna dair bir bilgi yok" açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

DEVRÄ°M KANLI OLMUÅžTU / FOTO GALERÄ°

KIRGIZÄ°STAN'DA KUZEY-GÃœNEY SAVAÅžI

Kırgızistan'daki geçici hükümetin baÅŸkan yardımcısı Azimbek Beknazarov, "Bakiyev Belarus''un Minsk ÅŸehrinden ayrıldı ve savcılıktan aldığımız bilgiye göre ÅŸu an Türkiye'de saklanıyor" dedi.Â

Beknazarov, Bakiyev için, "Masum sivillerin katliamından sorumlu olan bir suçlu olarak er ya da geç bize teslim edilecek" ifadesini kullanırken, devrik liderin yakalanması için İnterpol'e başvurduklarını belirtti.

AFP haber ajansına konuşan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Burak Özügergin, "Elimizde Bakiyev'in Türkiye'de olduğuna dair ne bir gösterge, ne bir işaret, ne de bilgi var" dedi.

Bakiyev, Nisan ayında 87 kişinin hayatını kaybettiği kanlı devrimin ardından önce Kazakistan'a, oradan da Belarus'a kaçmıştı.

Haberin Devamı

Kırgız ve Rus haber ajansları, geçtiğimiz günlerde de Bakiyev'in ailesiyle birlikte Antalya'da tatil yaptığını iddia etmiş, ancak bu haber Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği tarafından yalanlanmıştı.

Geçici Kırgız hükümeti, Nisan ayındaki isyanlarda göstericilerin vurulması emrini vermekle suçladığı Bakiyev'in dokunulmazlığını kaldırarak, Belarus'tan devrik liderin kendilerine verilmesini istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!