KIrchner yolsuzlukla suçlandı

Güncelleme Tarihi:

KIrchner yolsuzlukla suçlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 23:29

ESKİ Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner (63), yol inşaatı ihalelerini ailesine yakın bir iş adamına vererek yolsuzluk yapmakla suçlandı.

Haberin Devamı

Başkent Buenos Aires’daki mahkemede önceki gün görülen davada, federal yargıç Julian Ercolini, Kirchner’in 633 milyon dolar değerindeki mal varlığının dondurulmasına karar verdi. Kirchner’la birlikte iki yardımcısı, eski Planlama Bakanı Julio de Vido ve eski Kamu Çalışmalarından Sorumlu Bakan Jose Lopez de devlet ihalelerine fesat karıştırma ve yolsuzlukla suçlandı. Geçen haziran ayında 8.5 milyon doları bir manastıra saklamaya çalışırken yakalanıp tutuklanan eski bakan Lopez hali hazırda hapiste. Davada ayrıca iş adamı Lazaro Baez de devlet ihalelerinde haksız kazanç elde etmekten suçlu bulundu.

KOCASI DÖNEMİNDE BAŞLAMIŞ

Yargıç, Arjantin’in Santa Cruz eyaletindeki birçok yol inşa projesinin Baez’in sahibi olduğu inşaat şirketi ‘Austral Constructions’a haksız yere verildiğini söyledi. Baez ile Kirchner ailesinin yakın ilişkisi, Fernandez de Kirchner’ın eşi Nestor Kirchner’in Santa Cruz valisi olduğu 90’lı yıllara kadar gidiyor. Nestor Kichner, dört yıl devlet başkanlığı yaptıktan sonra koltuğu 2007 yılında yerine seçilen Cristina Kirchner’e bırakmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!