Kırbaç imajımızı bozuyor

Güncelleme Tarihi:

Kırbaç imajımızı bozuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2001 01:38

İran Dışişleri Bakanı Kemal Harazi, halk önünde uygulanan kırbaç cezasının, ülkenin ve İslami rejimin imajını bozduğunu söyledi.

Ülkede uygulamaya konulan son yasaklamaların ardından, Yargı Erki Başkanı Ayetullah Mahmud Haşimi-Şahrudi ile görüşen Dışişleri Bakanı Harazi, kırbaçlamalar dahil bazı mahkeme kararlarının halka açık olarak yerine getirilmesine uluslararası kamuoyunun tepkileri değerlendirildi.

Bakan Harazi, meydanlarda, halkın gözleri önünde uygulanan kırbaç cezasının, İslamın şiddet içeren yönünü ortaya koyması açısından, sakınca yarattığını savundu.

Şahrudi ise yaptığı bir açıklamada, uygulamaları savunmuş ve halkın İslami ceza yasalarının uygulanmasından dolayı polise teşekkür ettiğini ileri sürmüştü. Şahrudi, ‘halk, yasaları ve İslam’ın emirlerini çiğneyenlere verilen cezaları izlemekten zevk duymalı. Ahlaksızlar ve fahişeler, halkın güvenliğini tehlikeye düşürüyor' diye konuşmuştu.

HATEMİ'DEN ELEŞTİRİ

Reform yanlısı Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Meclis'e yeni kabinesini sunarken yaptığı konuşmada, gençlerin sokak ortasında kırbaçlanmasını sert biçimde eleştirerek, ‘ayrımcılık, yoksulluk ve yolsuzluğun yaygın olduğu bir toplumda, gençlerin mükemmel olmasını, sert önlemlerle toplumsal çürümeyi ortadan kaldırmayı bekleyemezsiniz. demişti. Son birkaç hafta içinde, içki içmek ve kadınlara sarkıntılık suçundan 200'den fazla genç, meydanlarda kırbaçlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!