Kiprianu Ankara'yı 'sabotj'la suçladı

Güncelleme Tarihi:

Kiprianu Ankarayı sabotjla suçladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 10:04

Rum Dışişleri Bakanı Markos Kipriyanu, ''Ada'da çözüm'' konusunda, KKTC ve Ankara'yı 'süreci sabote etmekle' suçladı.

Kipriyanu, taraflardan gelen resmi açıklamaların, "Kıbrıs Türk tarafının, müzakere masasına gelmeye mecbur kaldığı ve sonuçları sabote etmeye çalıştığı izlenimi yarattığını" iddia etti.
 
Rum Bakan Kipriyanu, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ve Rum tarafınca ifade edilen "iyi niyet"e çok olumlu bir yanıt verilmesi gerektiğini belirtti.
 
Kiprianu, teknik komiteler ve çalışma gruplarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, "Süreç kolay olmayacaktır. Bu nedenle, çözüm olanağının sağlanması için, bunaltıcı takvimlerin olmaması gerekir" dedi.
 
Talat ve Hristofyas bir araya geliyor                                                            Â
Kiprianu Ankarayı sabotjla suçladı

 
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, 7 Mayıs Çarşamba günü, Türk ve Rum siyasi partilerinin resepsiyonunda bir araya gelecek.
 
Slovakya Büyükelçiliği tarafından organize edilen resepsiyon, çarşamba akşamı saat 19:00'da Lefkoşa ara bölgedeki Ledra Palas Otel'de düzenlenecek.
 
Talat ve Hristosfyas, 21 Mart'ta Lefkoşa ara bölgede buluşmuş, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik kapsamlı müzakerelere hazırlık amacıyla teknik komite ve çalışma gruplarının kurulmasına ve haziran ayında da kapsamlı müzakerelere başlamaya karar vermişti.
 
21 Mart mutabakatı uyarınca, 6 çalışma grubu, 7 teknik komite oluşturuldu ve çalışmalara başladı. Çalışmalarında ikinci haftayı geride bırakan çalışma grupları Kıbrıs sorununun esasına ilişkin konuları, teknik komiteler de gündelik konuları ele alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!