Kimdir bu oğul Biden... Hunter Biden’ı özel savcı soruşturacak

Güncelleme Tarihi:

Kimdir bu oğul Biden... Hunter Biden’ı özel savcı soruşturacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2023 07:00

2024 seçimlerine geri sayım sürerken Demokrat Partiden yeniden aday olmaya hazırlanan ABD Başkanı Joe Biden’ın başı ortanca oğlu Hunter Biden ile dertte. Alkol, uyuşturucu ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Biden hakkındaki suçlamaları araştırmak için özel savcı atandı.

Haberin Devamı

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Başkan Joe Biden’ın (80) oğlu Hunter Biden’ın (53) soruşturmasını yürüten Delaware Eyalet Savcısı David Weiss’e özel yetkiler tanınarak kendisine ‘özel savcı’ statüsü verildiğini duyurdu. Hunter Biden hakkında gelir vergisini ödememek ve uyuşturucu kullanmasına rağmen silah sahibi olmak gibi suçlamalar söz konusu. Özel savcı olarak atanan David Weiss, 2019 yılında, Hunter Biden’ın mali ve ticari ilişkilerini soruşturmaya başlamıştı. “Kendisini özel savcı olarak atamanın kamu yararına olacağı düşündüğünü” ifade eden bakan Garland, “Weiss’ın atanması, Amerikan halkı için bakanlığın özellikle hassas konularda hem bağımsızlık hem de hesap verebilirlik konusundaki kararlılığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Soruşturmayı yürüten savcının yetkilerinin arttırılması, 2024 ABD başkanlık seçimi öncesinde tekrar aday olacağını açıklayan Biden’ın oğlu hakkındaki soruşturmanın derinleştirileceği anlamını taşıyor. Başkan Biden açısından iyi bir haber değil

Haberin Devamı

ANNESİ KAZADA ÖLDÜ

Oğul Hunter Biden’ın hayatı iniş çıkışlarla dolu. Joe Biden ve ilk eşi Neila Hunter Biden’ın ortanca çocuğu olan Hunter, 1972 yılında daha iki yaşındayken, geçirdiği trafik kazasından abisi Beau ile ağır yaralı olarak kurtulsa da annesi ve kendisinden bir yaş küçük kız kardeşi Naomi’yi kaybetti. 1992 yılında Georgetown Üniversitesi tarih, 1996’da ise Yale Üniversitesi hukuk fakültesinden mezun oldu. 1993 yılında, 20 yaşındaki Kathleen Buhle ile evlendi.

Kimdir bu oğul Biden... Hunter Biden’ı özel savcı soruşturacak
Hunter Biden, ikinci evliliğini Melissa Cohen ile yaptı.

LOBİCİLİK YAPTI

2000’li yılların başında ortağı olduğu lobi ve hukuk bürosu Oldaker, Biden & Belair’de lobicilik faaliyetleri yürüttü. Bu dönem, aynı zamanda Hunter’ın aşırı alkol tüketimine başladığı yıllardı. 2008’de başkanlık kampanyası sırasında aday Barack Obama, bir konuşmasında, başkan yardımcısı adayı Joe Biden’un oğlu Hunter’ın lobicilik yapmayı bıraktığını söyledi. Ancak oğul Biden’ın babasının nüfuzuyla etkili olmayı sürdürdüğü ilerleyen yıllarda görüldü.

Haberin Devamı

ÇİN ile YAKINLAŞTI

2013 yılında Hunter Biden ve diğer iki Amerikalı ortağı, BHR olarak bilinen Şanghay merkezli bir yatırım şirketi kurmak için Çinli işinsanlarıyla birlikte çalışmaya başladı. Babasının gücüyle bu dönem Çinlilerle yakın ilişki geliştiren oğul Biden, bir yandan da kötü alışkanlıklarını arttırdı. 2013’te Amerikan Donanması’nda yedek asker olarak görevlendirildikten bir yıl sonra kokain testinin pozitif çıkmasının ardından ordudan atıldı. Hunter Biden, babasının Başkan Obama’nın yardımcılığını yaptığı 2014’te, yolsuzluk suçlamasıyla Beyaz Saray tarafından soruşturulan Ukraynalı bir enerji şirketi Burisma’nın yönetim kuruluna atandı. Bu pozisyonda iki yılda 2 milyon milyon dolar kazandı.

Haberin Devamı

YENGESİYLE SEVGİLİ OLDU

2015’te Eski Delaware Başsavcısı olan abisi Beau Biden’ı beyin kanserinden kaybeden Hunter, kendini yine alkol ve kokain sarmalında buldu. 2017’de üç çocuğunun annesi ve 24 yıllık eşiyle boşanma kararı almasından aylar sonra ABD medyasına abisinin eşi Hallie Biden ile romantik bir ilişki içinde olduğu haberleri yansıdı.

EVLİLİK DIŞI KIZI VAR

2018 yılında birlikte olduğu striptizci Lunden Roberts, oğul Biden’un dördüncü çocuğu Navy Joan Roberts’i dünyaya getirdi. Biden, ekim 2018’de Wilmington’daki bir silah satıcısından 38 kalibrelik bir tabanca satın alırken doldurduğu formda uyuşturucu kullanmadığını yazdı. Bu yalan ifadesi ortaya çıkacak ve başını ağrıtacaktı.

Haberin Devamı

VERGİ KAÇIRMAK VE UYUŞTURUCUYA RAĞMEN SİLAH SAHİBİ OLMAK

- 2019 yılında kişisel bilgisayarını Delaware’deki bilgisayar tamircisine götüren oğul Biden, başını yeni bir belaya daha soktu. New York Post gazetesi, 2020’de yayımladığı haberde, bilgisayardaki içeriklerde, Hunter Biden’ın Ukraynalı enerji firmasını soruşturan başsavcının görevden alınması için Kiev hükümetine baskı yaptığına dair belgeler bulunduğu dile getirildi.

- İçeriklerde ayrıca, Hunter Biden’a ait cinsel içerikli ve yasa dışı uyuşturucu kullanımı gibi görsellerin de bulunduğu yazıldı.  Hunter, Mayıs 2019’da ani bir kararla belgesel yapımcısı Melissa Cohen ile evlendi. O dönem ABD medyasına yansıyan haberlerde, çiftin 6 günde tanışıp  evlilik kararı aldığı öne sürüldü. 

Haberin Devamı

- Hunter Biden, haziran ayında federal gelir vergisini ödememek ve uyuşturucu kullanmasına rağmen silah sahibi olmak suçlamalarını kabul ederek savcılık makamı ile anlaşmaya varmıştı. Ancak bu anlaşmanın çökmesi ve David Weiss’ın özel savcı atanmasıyla oğul Biden’ın yargılanması söz konusu olabilir.

BABASIYLA TEHDİT ETMİŞ

ABD Kongresi’nde bir soruşturma kapsamında 22 Haziran’da Hunter Biden’ın WhatsApp mesajları ortaya dökülmüştü. 2017 temmuzunda Hunter’ın Çinli bir iş ortağına o dönem eski Başkan Yardımcısı olan babasının nüfuzuyla tehdit ettiği ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!