Kıbrıs'ta referandum başladı

Güncelleme Tarihi:

Kıbrısta referandum başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 24, 2004 09:18

KKTC'de Kıbrıs sorununun çözümünü öngören Annan Planı için yapılan referandumda oy verme işlemi başladı.

Haberin Devamı

Oy verme iÅŸleminin saat 08.00'de baÅŸladığı KKTC'de 563 sandıkta 143 bin 638 seçmenin oy kullanma hakkı var. Oy vermenin saat 18.00'de sona ereceÄŸi referandumda, resmi olmayan sonuçların saat 21.00 civarında alınması bekleniyor.Â

RUMLAR DA SANDIK BAÅžINDA

Kıbrıs Rum kesiminde halk, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın sunduğu çözüm planını kabul veya ret için sandık başına gitti. Rum kesiminde, toplam 479 bin 551 seçmen oy kullanacak.

Sandıklar saat 17.00'de kapandıktan sonra, oy sayım işlemi KKTC ile eş zamanlı olarak saat 18.00'de başlatılacak. Rum seçim kurulunun yaptığı açıklamaya göre, sayımın iki saatten az bir süre içinde tamamlanması ve gayrıresmi kesin sonuçların saat 19.00 ila 20.00 arası kamuoyuna açıklanması bekleniyor.
   Â
KKTC'DE REFERANDUM SORUSU
   Â
Oy pusulasındaki, ''Kıbrıs'ın Avrupa Birliği'ne birleşik olarak gireceği yeni düzeni hayata geçirecek kuruluş anlaşması ve tüm eklerini; Kıbrıs Türk Devleti'nin Anayasası'nı ve yürürlükte olacak yasalara ilişkin hükümleri onaylıyor musunuz?'' sorusuna ''evet'' veya''hayır'' diyerek tercih yapacak seçmenler, (X) işaretli mührü kullanacaklar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!