Kıbrıs müzakerelerinde ilk tur tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs müzakerelerinde ilk tur tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 15:25

Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmak amacıyla Eylül 2008'de başlayan Kıbrıs müzakerelerinin ilk turu, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas arasında bugün yapılan 40. görüşme ile tamamlandı.

Talat ve Hristofyas'ın Lefkoşa ara bölgedeki görüşmesi sona erdi. Liderler her zamanki gibi açıklama yapmadan bölgeden ayrıldı.
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, görüşmelerin birinci turunda önemli ilerleme kaydedildiğini belirterek, ikinci turun ilk görüşmesinin 3 Eylülde yapılacağını söyledi.

Downer, ilk görüşmede, “Yönetim ve Güç Paylaşımı” başlığı altında “yürütme” konusunun ele alınacağını, “Yönetim ve Güç Paylaşımı”ndan sonra da “Mülkiyet” konusuna geçileceğini açıkladı.

Tarafların ilk turu tamamlamaktan memnun olduğunu dile getiren Downer, BM'ye göre, müzakerelerde birinci turun tamamlanmasının iyi bir ilerleme sağladığının göstergesi olduğunu kaydetti.

Downer, gelecek hafta, liderlerin özel temsilcileri Özdil Nami ile Yorgos Yakovu'nun, açılmasına karar verilen Yeşilırmak kapısını ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!