Kenya’da ‘ölüm orucu tarikatı’... Müritlerini cennet vaadiyle açlıktan öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Kenya’da ‘ölüm orucu tarikatı’... Müritlerini cennet vaadiyle açlıktan öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2023 07:00

Kenya’da müritlere açlıktan ölmeleri halinde cennette Hz.İsa’yı göreceklerini vaadeden bir Hıristiyan tarikatın çok sayıda kişinin ölümüne yol açtığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Cuma gününden beri sahil kasabası Malindi yakınlarındaki Shakahola ormanında süren kazı çalışmalarında tarikatın takipçisi olduğu belirtilen 73 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

KİLİSE LİDERİNE GÖZALTI

Soruşturma, bir vatandaşın, ihbarı üzerine, polisin Mombasa yakınlarındaki Kilifi ilçesinde yer alan Uluslararası Müjde Kilisesi’ne baskın düzenlemesiyle başladı. Operasyonda cennete gitmek için ölüm orucu tutan 15 kişi tespit edilse de hastaneye kaldırılan bu kişilerden 4’ü yaşamını yitirdi. Kilisenin lideri Makenzie Nthenge, tarikat üzerindeki incelemesini derinleştiren Kenya polisinin baskını sonrası 15 Nisan’da gözaltına alındı. Nthenge’nin gözaltında herhangi bir şey yemeyi ve içmeyi reddettiği belirtildi. Arama çalışmalarının yürütüldüğü ormandaki 800 dönümlük arazi ‘cinayet mahalli’ ilan edilirken, Kenya’daki Kızılhaç örgütü, tarikatla bağlantılı 112 kayıp vakası bulunduğunu duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!