Kazanın son 6 dakikası sır

Güncelleme Tarihi:

Kazanın son 6 dakikası sır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Geçen 2 Eylül'de Kanada açıklarında denize çakılan İsviçre Hava Yolları Swissair'e ait yolcu uçağının ikinci karakutusunun da son 6 dakikayı kaydetmediği ve 229 kişiye mezar olan uçağın sırlarıyla Atlantik'e gömüldüğü bildirildi. Kazayla ilgili soruşturmayı yürütenlerden Kanada Ulaştırma Güvenliği Bürosu (BST) Sözcüsü Dana Doiron'un, önceki günkü açıklamasına göre, kokpitteki konuşmaları kaydeden ikinci kara kutudaki kayıt cihazı, uçağın Peggy's Cove yakınlarına düşmesinden yaklaşık 6 dakika önce durdu. Doiron, iki kara kutunun aynı elektrik devresi üzerinde bulunmadığını ve bunun da çok ciddi bir enerji sorunu ve sistemin çöküşü anlamına geldiğini belirtti. İlk karakutu da son 6 dakikayı kaydetmemişti.

PİLOT MU KAPATTI

Kara kutu Ottawa'daki bir laboratuvarda incelenirken, Amerikan Federal Havacılık Dairesi'nden emekli, eski bir pilot olan Hugh Water, ‘Pilotlar kokpitteki dumanın nedeni bulabilmek için kayıtları kapatmış olabilir’ dedi.

Bu arada, BST, son 6 dakika öncesinde uçakta bir dizi sistem aksaklığının uzmanların doğruladığını, güvenlik konusundaki yetersizliklerin kazaya yol açmış olabileceğini bildirdi. BST, enkazın çıkarılmasının bu eksikliklerin belirlenebilmesi için tek çare olduğunu kaydetti. Dalgıçlar dipte uçağın parçalarını tespit ederken, önceki gün yeni cesetler çıkarıldı ve tüm enkazın çıkarılmasının aylar süreceği belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!