Kaza yapan alkollü şoför boynunda levhayla gezecek:

Güncelleme Tarihi:

Kaza yapan alkollü şoför boynunda levhayla gezecek:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘Alkollüydüm, adam öldürdüm’

ABD'de yargıç alkollü otomobil kullanıp bir kişinin ölümüne yol açan bir kadın sürücüye ibret olsun diye tuhaf bir ceza verdi. Kuzey Carolina Wilkesboro kentinde yaşayan Rebecca Escobar, bir yıl boyunca ayda bir kez üzerinde ‘Alkollü otomobil kullandım ve sonuçta bir kişi öldü’ yazan bir plakayı üzerinde taşıyacak.

Alkollü araç kullanan Escobar, geçen 27 Ocak’ta bir araca çarparak 52 yaşındaki Faye Schnablegger'in ölümüne yol açtı. Hakim, sarhoş otomobil kullanarak ölüme sebebiyet verme suçunu kabul eden Escobar'a alışılmadık bir ceza verdi.

Yargıç, yasalar çerçevesinde kadın sürücüye en fazla bir yıl hapis cezası verebilirdi. Ancak topluma bir mesaj vermek istediğini söyleyen hakim Todd Burke, kadını bir yıl boyunca üzerinde suçunu ifşa eden plaka taşımaya mahkum etti. Ayrıca 90 gün hapis cezasına çarptırılıp, sürücülük belgesine süresiz el konulan Escobar, üç yıl boyunca kazanın meydana geldiği bölgeyi de süpürecek.

Hakim Burke, ‘Bir insanın ölümüne karşılık bir yıl hapis cezası vermenin çok hafif olacağını düşündüm. Kamuoyu önünde çekilecek bir ceza hem kendisi, hem de çevre açısından daha etkili olacaktır’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!