Katrina'dan sonra şimdi de Ernesto

Güncelleme Tarihi:

Katrinadan sonra şimdi de Ernesto
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2006 09:18

Katrina afetinin kurbanı olan ABD'nin New Orleans kenti, felaketin birinci yıl dönümünün hemen öncesinde şimdi de kasırgaya dönüşme eğilimi gösteren Ernesto tropikal fırtınasının tehdidi altına girdi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezinden yayınlanan açıklamada, Meksika Körfezi'ne yaklaşmakta olan Ernesto'nun, deniz suyunun sıcaklığının yol açtığı yoğun buharlaşmadan dolayı kasırgaya dönüşebileceği duyuruldu.

Halen Haiti yakınlarında bulunan Ernesto'nun, Meksika Körfezi'ne güçlü şekilde girmesi durumunda kasırgaya hedef olabilecek Lousiana eyaletinin valisi Kathleen Blanco, tüm körfez kıyısının alarm durumuna geçtiğini bildirdi.

Lousiana eyaletinde bulunan New Orleans'ın bazı sakinlerinin, olası bir tahliye işlemine hazırlık için eşyalarını topladığı belirtildi.

Ernesto'nun, ABD'nin Meksika Korfezi kıyısını vurup vurmayacağı haftanın ilk günlerinde ortaya çıkabilecek.

Ernesto'nun, Meksika Körfezi'ndeki petrol tesisleri için de çok büyük bir tehlike oluşturabileceği ve bunun, zaten yüksek olan petrol fiyatlarını olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

New Orleans ve çevresini geçen yıl 29 Ağustosta vuran Katrina kasırgası, bin 500'den fazla kişinin ölümüne ve maddi zarara yol açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!