Katliamdan kurtulan Türk

Güncelleme Tarihi:

Katliamdan kurtulan Türk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Columbine Lisesi’nin başarılı öğrencilerinden 18 yaşındaki Semih Altınay, ABD tarihinin en kanlı okul katliamına tanık oldu. Çılgın çete üyeleri kendilerini kurşun yağmuruna tutarken, sürünerek yan sınıfa geçip kurtulan Semih, ‘Bizi fark etmiş olsalardı, şimdi çoğumuz hayatta olmazdık’ dedi.

ABD tarihinin en kanlı okul katliamına tanık olan Türk öğrenci Semih Altınay, korkunç olayı Hürriyet'e anlattı. Denver'in sayfiyesi Littleton'daki Columbine Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Semih Altınay, ölümle burun buruna kaldığı saldırıyı şöyle aktardı:

‘Bir grup arkadaşımla birlikte kafeteryada yemek yiyorduk. Lisenin ilk sınıfından iki öğrenci telaşla kafeteryaya girerek dışarda silahlı iki kişinin çevreye kurşun yağdırdığını söylediler. O anda kapılar açıldı. Siyah kar maskeli, siyah şapkalı ve siyah pardesülü iki kişi üstümüze ateş açmaya başladı. Kafeteryada elli kadar öğrenci vardı. Yere yattık. Bir sürünerek yan kapıdan çıkıp bitişikteki sınıfa girdik. Bizi görmesinler diye iyice duvara yapıştık.

BİZİ GÖRSELER ÖLMÜŞTÜK

Sonra bomba sesleri duyduk. Eğer bizim sınıfta olduğumuzu fark etmiş olsalardı şimdi çoğumuz hayatta olmazdık. Kurşunlar patır patır duvara çarparken yangın alarmı çalmaya başladı. Bir hocamız dışarı çıkmamızı söyledi. Katiller bizi görmedi, yukarı kata kütüphaneye çıkıp yaylım ateşe başladılar. Ellerinde uzun namlulu tüfekler vardı.

Bahçeye çıkıp koşmaya başladık. Sanırım kaçarken 200 metrede sürat rekoru kırdım. Okul bahçesinde bıraktığım Chevrolet Corsica marka arabama gitmeden liseyi kordona alan güvenlik güçlerine sığındım. Hepimizi şaşırtan husus ise Columbine Lisesi’nde değil cinayet öğrenciler arasında kavga dahi görülmüş, duyulmuş şey değil.'

ZENCİ BİR ARKADAŞIM ÖLDÜ

Ankara'da Balgat Anadolu Teknik Lisesi'nde üç sene okuyan, Judo Ümit Milli Takımı sporcusu Semih, Trençkot Mafyası mensubu iki katilden Eric Harris'i okulda sık sık gördüğünü belirterek, ‘Eric daha önce bir kaç kez tehdit ettiği Brooks Brown adlı öğrenciyle son günlerde arkadaş olmuştu. Eric olay günü Brooks’la konuşurken ‘Bundan sonra hiçbir şeyin önemi yok. Seni beğeniyorum ama bugün okulu erken terket.’ demiş. Böylece Brooks'un hayatını kurtarmış. Ama Eric zenci bir arkadaşımı öldürdü. Valerie adlı kız arkadaşım dokuz yerinden yaralanıp hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunu bilmiyorum' diye ekledi. 18 yaşındaki Semih Altınay, 1.5 yıl önce ailesiyle birlikte ABD'ye gelmiş ve katliamın olduğu okulda lise son sınıfta okuyor. Ankara Çankaya doğumlu olan Semih, okulun en popüler gençlerinden biri.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!