Katili kokusundan tanıyıp yakaladılar

Güncelleme Tarihi:

Katili kokusundan tanıyıp yakaladılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de parmak izi ve DNA testlerinden sonra polis suçluları geride bıraktıkları kokulardan teşhis etmeye başladı. ABD'li bilimadamlarının geliştirdiği ‘süper burun’, üzerinden günler geçmesine rağmen suçlunun olay yerinde bıraktığı vücut kokusunu belirleyebiliyor.

İngiliz Sunday Telegraph Gazetesi'nin haberine göre ilk kez bir mahkemede yetkililer, kurbanın elbiselerine nüfuz eden vücut kokusundan yola çıkarak katili yakaladılar. Sözkonusu cinayet 1994 yılının Ocak ayında California'da işlendi.

Olay mahalline gelen dedektifler öldürülen genç kadının elbiselerini bir çeşit vakum aletiyle tarayarak giysiye sinmiş kokuyu depolayıp üç yıl derin dondurucuda sakladılar.

Şüphelerin o zamanlar 17 yaşında olan Earl Rhoney'in üzerinde yoğunlaşması üzerine polisler, takip sırasında bu kokuyu özel yetiştirilmiş bir köpeğe koklattılar.

Kalabalık bir alışveriş merkezinde serbest bırakılan köpek, hassas burnu sayesinde o sırada bir telefon konuşması yapmakta olan Rhoney'i anında buldu. İki ay süren yargılama sürecinin ardından jüri Earl Rhoney'in katil olduğu sonucuna vardı. Şimdi İngiliz polisi de aynı Amerikalı dedektifler gibi kokuyla iz sürerek faili meçhul cinayetleri çözmeye hazırlanıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!