Katili damarından tanıdılar

Güncelleme Tarihi:

Katili damarından tanıdılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 00:00

11 Eylül saldırılarını planladığı öne sürülen “Fanilalı Terörist” lakaplı Halid Şeyh Muhammed’in 9 yıl önce Amerikalı gazeteci Daniel Pearl’ün boğazını kesen kişi olduğu sağ elinin damar yapısından anlaşıldı.

Haberin Devamı

DÜNYA 2003’te yakalandığında üstünde fanilasıyla görünen El Kaide üyesi Halid Şeyh Muhammed’in 11 Eylül saldırılarının beyni olduğuna inanmakta güçlük çekmişti. O tarihten bu yana Küba’daki Guantanamo Üssü’nde tutuklu bulunan Muhammed’in 2002 yılında Amerikalı ünlü gazeteci Daniel Pearl’ün başını kamera önünde hunharca kesen elin de sahibi olduğu kanıtlandı. Gerçi Halid Şeyh Muhammed 2007’de bir duruşmada Daniel Pearl’ü öldürdüğünü söylemişti ama yetkililer bunun bir şaşırtmaca olduğu kanaatiyle kendisine bir suçlama isnat etmemişti.
Videodan karşılaştırdılar
9 yıldan beri sürdürülen “Pearl Projesi” kapsamında Georgetown Üniversitesi’nce 3.5 yılda hazırlanan 31 bin sayfalık rapor ise Daniel Pearl’ün öldürülüşünü büyük oranda açıklık getirdi. “Damar izi” incelemesi yapan araştırmacılar videoda Pearl’ün başını kesen elle Muhammed’in elini damar yapısı açısından karşılaştırdı. Sonuçta parmak izi kadar kesin olan damar yapısının yüzde 100 uyduğu görüldü.
Daniel Pearl, Wall Street Journal adına çalışırken 23 Şubat 2002’de radikal bir Pakistanlı din adamı ile 2001 Aralık ayında bir uçakta ayakkabısına gizlediği

/images/100/0x0/55eb5e38f018fbb8f8bc9457
bombayı patlatma teşebbüsünde bulunan Richard Reid arasındaki bağlantıyı araştırırken Pakistan’da kaçırılmıştı. İngiliz eğitimli bir Pakistanlı olan Ömer Şeyh tarafından organize edilen bir grup militan, Pearl’ü din adamıyla görüşmeye götürmek bahanesiyle kaçırmıştı.

Haberin Devamı

Rapora göre ölüme giden saatlerden şunlar yaşandı: Bir El Kaide yetkilisi Şeyh Muhammed’e Pearl’ü kaçıranların elinden almasını söyledi. Muhammed ve yeğeni olduğu öne sürülen iki kişi Karaçi yakınlarında Pearl’ün tutulduğu hücre evine geldi. Muhammed burada önce Pearl’ün boğazını kesti ama suç ortağı video kamerayı çalıştıramadı. Muhammed bunun üzerine öldürme sahnesini tekrarladı. Bu kez Pearl’ün kafasını bedeninden ayırdı. Gazetecinin cesedini parçalayıp hücre evine gömdüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!