Kasten yanlış ilaç almış

Güncelleme Tarihi:

Kasten yanlış ilaç almış
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2006 12:47

Hollandalı uzman, Miloşeviç'in tansiyonunu etkileyen bir ilaç aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Hollanda’nın Lahey kentindeki BM’ye bağlı Scheveningen Hapishanesi’nde önceki gün ölü bulunan eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç’in, almakta olduğu yüksek tansiyon ilaçlarının etkisini sıfırlayan bir ilacı kendi başına kullandığı iddia edildi.

Miloşeviç’e dün yapılan otopsinin ilk sonuçlarına göre, ’Balkan Kasabı’nın ölüm sebebi ’kalp krizi’ olarak duyurulmuştu. Ancak bugün bir açıklama yapan Hollandalı toksikoloji uzmanı Donald Uges, Miloşeviç’ten alınan kan numunelerinde, yüksek tansiyon tedavisinin etkilerini yok eden ’rifampisin’ içerikli, güçlü bir antibiyotiğin izlerine rastlandığını söyledi.

Rifampisin’in cüzzam ve verem gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldığını belirten Uges, Miloşeviç’in bu ilacı kendi başına aldığını ve bunu da, tedavi için Moskova’ya kolayca gidebilmek amacıyla yapmış olabileceğini dile getirdi. Bununla birlikte otopsiyle ilgili kesin sonuçların henüz açıklanmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Lahey’de eski Yugoslavya için kurulan Uluslararası Ceza Mahkemesi, geçen yılın sonunda, Miloşeviç’in tedavi için Rusya’ya gitme talebini reddetmişti.

RUSYA: ÖLÜMÜNDEN ÖNCE MİLOŞEVİÇ’TEN MEKTUP ALDIK

Zehirbilim uzmanı Uges, Miloşeviç’in yanlış ilacı kullanmasını "Moskova’ya tek gidiş bileti" alma girişimi olarak yorumlarken Rusya Dışişleri Bakanlığı da, ölümünden birkaç gün önce eski Yugoslavya liderinden, kendi el yazıyla yazılmış bir mektup aldıklarını ve Miloşeviç’in bu mektupta, Lahey’deki tedavisi hakkında şikayette bulunduğunu ve tedavisinin Moskova’da yapılmasını istediğini açıkladı.

BELGRAD’DA GÖMÜLMESİ İÇİN TALEPTE BULUNULDU

Bu arada, Miloşeviç’in avukatı Zdenko Tomanoviç, eski Yugoslavya liderinin Belgrad’da toprağa verilmesi için Sırp yönetimine talepte bulunduklarını kaydetti. Sırp yönetiminden bu konuda halen bir cevap beklendiği ifade ediliyor. Avukat Tomanoviç, Miloşeviç’in oğlu Marko Miloşeviç’in de bugün ya da yarın, babasının cenazesini teslim almak için Lahey’e gideceğini söyledi. Miloşeviç’in Sosyalist Partisi ise, eski liderlerinin Belgrad’da gömülmemesi halinde hükümeti düşürme tehdidinde bulundu.

Haberin Devamı

Miloşeviç’in kızı Mariya Miloşeviç de, babasının, doğum yeri olan Karadağ’da toprağa verilmesini istiyordu. Karadağ’da başkent Podgoriça’nın 50 kilometre kuzeyindeki Liyeva Riyeka köyünde Miloşeviç ailesinin bir aile mezarlığı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!