Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz yaşadıklarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Kaşıkçının nişanlısı Hatice Cengiz yaşadıklarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 09:29

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz Al-Jazeera'ye röportaj verdi.

Haberin Devamı

Hatice Cengiz, verdiği röportajda Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen kişilerin kimliklerinin tespit edilmesini ve yargılanmalarını istediğini söyledi.

Bu korkunç suçun detaylarının ortaya çıkarılmasını, suçu işleyen kişilerin kimliklerinin tespit edilmesini ve bu kişilerin yargı önüne çıkarılmasını istediğini söyleyen Cengiz, Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduğunu öğrenmek istediğini, bunun temel bir insan hakkı olduğunu belirtti.

Cinayetin işlendiği gün nişanlısını konsolosluk önünde 3 saat boyunca bekleyen Cengiz, kendisine Kaşıkçı'nın konsolosluk binasının arka kapısından çıktığının söylendiğini, o an için nişanlısının yaşadığına ikna olduğunu, konsoloslukta bu tür bir suçun işlenebileceğini aklına dahi getirmediğini ifade etti.

Cemal Kaşıkçı'nın asla suça karışmadığını ve asla yanlış bir şey yapmadığını belirten Cengiz, Kaşıkçı'nın konsolosluğa yalnızca evlilik işlemleri için gerekli belgeleri almak için girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ekim ayında ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan Beyaz Saray davetini gerçi çeviren Cengiz, Kaşıkçı'nın yeni bir hayat kurmak istediğini, sürgün hayatı yaşadığını ve bunun Kaşıkçı'ya zarar verdiğini, böyle bir durumda kalacağını asla düşünmediğini belirtti.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!