Kasabı ABD'li bakan savunacak

Güncelleme Tarihi:

Kasabı ABDli bakan savunacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2001 00:00


Haberin Devamı

Bugün başlayacak mahkeme sırasında Miloseviç'i savunacak Amerikalı, Kanadalı ve Sırp avukatlar arasında, Carter döneminin adalet eski bakanı Ramsey Clark da bulunuyor. Moralinin süper olduğu belirtilen ‘Sırp Kasabı’, siyasi savunma mücadelesi verecek.

LAHEY'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde (USSM) bugün yargılanmaya başlanacak olan ‘Sırp Kasabı’ Slobodan Miloseviç'i savunacak avukatlar ordusu arasında, ABD adalet eski bakanı da bulunuyor.

Çeşitli hukuk firmalarından tutulan Amerikalı, Kanadalı ve Sırp avukatlar heyeti arasında bulunan Ramsey Clark, Jimmy Carter'in başkanlık yaptığı dönemde, adalet bakanlığı görevini üstlenmişti. İnsan haklarına verdiği önemle tanınan Clark, 1999 yılında, NATO'nun Sırbistan'ı bombaladığı dönemde başkent Belgrad'ı ziyaret etmişti. Clark, yakın çevresine sık sık, NATO'nun operasyonu yüzünden başkentin düştüğü kötü durumdan çok etkilendiğinden söz ediyordu.

Bugün TSİ 11.00'de başlayacak duruşma öncesi, Miloseviç dün, Avukatı Zdenko Tomanoviç ile biraraya gelerek, izlenecek savunmanın ayrıntılarını son bir kez daha gözden geçirdiler. Verilen bilgiye göre, insanlık suçu işlediğine dair iddialara karşı savunma yapması beklenen Miloseviç, USSM'yi tanımayacak ve suçsuz olduğunu öne sürecek.

MORALİ SÜPER

Tomanoviç, Miloşeviç'in suçlamaların siyasi yönü üzerinde durduğunu ve kendisini suçlu hissetmediğini belirtirken, ‘Sayın Miloseviç, Lahey’deki mahkemenin, Sırp halkını yok etmeye yönelik, siyasi bir sirk olduğuna inanıyor.' diye konuştu. Tomanoviç, müvekkilinin asla pişmanlık duymadığını ve moralinin de süper olduğunu sözlerine ekledi.

Mirjana Markoviç, eşi Miloseviç'in duruşmasını izlemek üzere, Lahey'e gitmeye hazırlanıyor. Ancak, Avrupa Birliği vize yasağı uyguladığı için, Markoviç'in sorun yaşayacağı ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!