Karzai'ye rakibi Abdullah'tan sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Karzaiye rakibi Abdullahtan sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 11:49

Afganistan'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin rakibi Abdullah Abdullah, mevcut hükümetin yolsuzlukla mücadele edemeyeceğini öne sürdü.

Seçimlerin ikinci turundan çekilen Abdullah, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu ile ilgili şikayetlerini yineledi, komisyonu "yetkisizlik" ve "Karzai'nin tarafını tutmakla" suçladı.

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonunun Karzai'yi seçimin galibi olarak ilan etmesi kararının "yasal bir dayanağı olmadığını" savunan Abdullah, "böyle bir komisyonun kararına dayanarak iktidarı ele alan bir hükümetin meşruiyetinin olamayacağını" söyledi.

Karzai'nin devlet başkanı olarak belirlenmesinin değerlendirmesini Afganistan halkına bıraktığını ifade eden Abdullah, Karzai liderliğindeki mevcut hükümetin yolsuzlukları dizginleyemeyeceğini savundu.

Afganistan'ın Karzai'ninkinden çok daha iyi bir yönetimi hak ettiğini belirten Abdullah, yandaşlarınaysa sükunetlerini korumaları çağrısında bulundu.

İlk turu Ağustos ayında yapılan devlet başkanlığı seçimleri ikinci tura kalmıştı. 7 Kasım'da yapılması öngörülen ikinci turdan Abdullah Abdullah'ın çekilmesinin ardından Karzai seçimlerin galibi olarak açıklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!