Karzai'nin kardeşini Taliban yalanladı

Güncelleme Tarihi:

Karzainin kardeşini Taliban yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 17:58

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin kardeşi, 20 Ağustostaki devlet başkanı seçiminde güneydeki Taliban liderlerinin saldırı düzenlememeyi kabul ettiğini iddia etti, ancak Taliban'dan yalanlama geldi.

Hamid Karzai'nin güneydeki seçim kampanyasını yürüten kardeşi Ahmed Veli Karazi, bölgedeki yerel aşiret liderlerinden Taliban'ı saldırı düzenlememe konusunda ikna etmelerini istediğini belirtti.

Aşiret liderlerinin bazı Taliban yetkilileriyle görüştüğünü ve yerel Taliban'ın "sorun çıkarmamayı" kabul ettiğini ifade eden Ahmed Veli Karzai, "El Kaide'ye bağlı Taliban yetkilileri dışında, aşiret liderleri ve yerel Taliban yetkilileri arasında bazı anlaşmalara varıldığını" belirtti.

Taliban sözcülerinden Yusuf Ahmedi ise, anlaşma yapıldığına ilişkin bilgiyi yalanladı. Ahmedi, "Kimseyle konuşmadık. Ne yerel komutanlarımız, ne de liderlerimiz kimseyle konuştu, konuşmayacak" dedi.

Sözcü, seçimi engellemek için 20 Ağustosta seçim merkezlerine giden yolları kesmeyi planladıklarını belirterek, Afgan ve yabancı güçlerini hedef alan saldırılar düzenleyeceklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!