Kardeşlerin hüzünlü buluşması

Güncelleme Tarihi:

Kardeşlerin hüzünlü buluşması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

New York'un Queens semtindeki bir huzurevi son derece dokunaklı bir kavuşmaya sahne oldu. Geçenlerde Brooklyn'deki bir sokak aralığında, hafızasını yitirmiş vaziyette donmak üzereyken bulunan 71 yaşındaki siyah bale sanatçısı Arthur Bell, tam 43 yıl aradan sonra erkek kardeşi Dale Bell'le buluştu. İki kardeş gözyaşları içinde birbirine sarılırken Arthur hayatında sadece bir kez gördüğü kardeşine bakıp, ‘Tıpkı babama benziyorsun’ dedi. Dale'in yanıtı ise şöyle oldu: ‘Sen de tıpkı anneme...’

IBM'de üst düzey yönetici olan Dale Bell, yıllardır Paris ve New York'ta aradığı ağabeyini gazete haberi sayesinde buldu. Arthur Bell'in evsizlerin dolaştığı sokaklardan birinde sefalet içinde bulunduğunu, Florida'nın Tampa kentinde bir gazeteden öğrenen Dale Bell, soluğu derhal New York'ta aldı ve kardeşler birbirine kavuştu.

İki kardeşin birbirinden kopuş yılları, Arthur'un 57 yıl önce, son derece dindar olan ailesinden kurtulmak için evden kaçmasıyla başladı. Daha doğrusu Arthur evden kaçtığında Dale daha doğmamıştı bile. Siyah dans sanatçılarının öncüsü olarak New York ve Paris'te sahneye çıkıp büyük sükse yapan Arthur, 1955 yılında baba evini ziyaret ettiğinde 9 yaşındaki kardeşi Dale'i ilk ve son kez görmüştü. Sonra Arthur Bell çaptan düştü ve şu anda sokaklara nasıl düştüğünü bile hatırlamıyor.

Arthur Bell'in beş kız kardeşiyle buluşmasının ise biraz zaman alacağı söyleniyor, çünkü Arthur annesine benzetmekten korktuğu için onları görmeden önce kendini bu yeni duruma biraz alıştırmak istiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!