Karayollarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Karayollarında son durum
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 05, 2002 12:04

Haberin Devamı

Kar ve tipi nedeniyle karayollarındaki trafik akışında aksamalar meydana geliyor. Karayollarında son durum şöyle:

İZMİR- AYDIN OTOYOLU ULAŞIMA AÇILDI

Ege Bölgesi'nde dün etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan İzmir-Aydın otoyolu ulaşıma tamamen açıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, şiddetli karyağışı yüzünden Torbalı ayrımından sonra kapanan İzmir-Aydın otoyolu, temizleme çalışmalarının ardından saat 12.45 itibariyle ulaşıma açıldı.

İzmir-Çeşme otoyolu da saat 13.25 itibariyle Zeytinler çıkışına kadar ulaşıma açıldı. Otoyolun tamamının açılması çalışmaları sürdürülüyor.  

KAYSERÄ°- MALATYA KARAYOLU AÇILDI Â
   Â
Dün akşam saat 19.00 sıralarında başlayan aşırı tipi, ardından devam eden aralıksız kar nedeniyle ulaşıma kapanan Kayseri-Malatya karayolu, tipinin etkisini azaltması, karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmaları sonucu trafiğe açıldı. Emniyet yetkilileri, dün akşamdan beri Kayseri`de bekletilen araçlara zincir takmak şartıyla yola çıkmalarına izin verildiğini belirttiler.

Haberin Devamı

TEM OTOYOLU
 
Karayolları Genel Müdürlüğü`nden verilen bilgiye göre, TEM otoyolunun Hadımköy Köprülü KavÅŸağı-Gürpınar Köprülü KavÅŸağı baÄŸlantı yolu, Ä°zmir-ÇeÅŸme Otoyolu kar nedeniyle trafiÄŸe kapalı olup, ulaşım devlet yolundan saÄŸlanıyor.Â

ANKARA-KONYA

Ankara-Konya ve Ankara-Haymana yollarında, ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucu yeniden ulaşımın sağlanmaya başladığı bildirildi.

Ankara`yı diğer bölgelere bağlayan Eskişehir, İstanbul, Samsun yollarında ise trafik ekipleri, araçların yola zincirsiz çıkmasına izin vermiyor.

Beypazarı-Ayaş-Ankara ve Aksaray-Ankara karayolu ise halen trafiğe kapalı.

KONYA - ANTALYA

Konya`da, 600 köy yolunun ulaşıma kapandığı, enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle Derbent, Hadim, Yalıhöyük, Ahırlı, AkÅŸehir, Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi ilçeleri ile baÄŸlı 19 belde ve 88 köyü elektrik verilemediÄŸi bildirildi.Â

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün öğleden sonra kapanan Konya-Antalya karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürdürülüyor. Karayolları yetkililer, Seydişehir-Akseki arasındaki Alacabel mevkiindeki kar kalınlığının yaklaşık 2 metre olduğunu belirterek, "Ekiplerimizi takviye ettik. Yolun ulaşıma açılması için iş makineleriyle aralıksız çalışıyoruz. Ancak, kar ve zaman zaman etkili olan tipi, çalışmalarımızı aksatıyor. Muhtemelen bugün yolu ulaşıma açmayı planlıyoruz" dediler.
  
Bu arada, Konya-Antalya karayolunun kapalı olması nedeniyle Seydişehir İlçesi`nde 100`den fazla aracın bekletildiği, araçlardaki yolcuların büyük bölümünün geceyi Eti Alüminyum A.Ş tesislerinde, diğerlerinin ise konaklama tesislerinde geçirdikleri öğrenildi.  

AKŞEHİR- YALVAÇ

Karayolları yetkilileri, Akşehir-Yalvaç yolunun da kar yüzünden ulaşıma kapandığını bildirdiler.  

KAYSERÄ°-ANKARA

Haberin Devamı

Kayseri-Ankara, Adana-Kayseri, Adana-Ankara, Kayseri-Malatya, Kayseri-Kahramanmaraş ve Erciyes-Kayseri karayolu ulaşıma kapandı.

Sadece ağır vasıtaların geçişine izin verilen Kayseri-Ankara karayolu, Kırşehir`e bağlı Mucur ilçesi civarında tipinin etkisini artırması nedeniyle ulaşıma tamamen kapandı.

Adana-Kayseri ve Adana-Ankara karayolunda bulunan Pozantı Tekir mevkiindeki şiddetli tipi, saat 19.00 sıralarında ulaşımın durmasına yol açtı. Kayseri-Malatya ve Kayseri-Kahramanmaraş yolunda ise bir süreden beri güçlükle sağlanan ulaşım, saat 19.30`dan itibaren tamamen durdu. Erciyes Kayak Merkezi`ne de akşam saatlerinden itibaren ulaşılamıyor.

MAHSUR KALAN YOLCULARI  JANDARMA KURTARDI

Haberin Devamı

Tomarza'nın Şıhbarak Köyü, Akkışla Ä°lçesi, Pınarbaşı-Gürün arası, Pınarbaşı-Malatya Karayolu'nda toplam 6 araçta mahsur kalan 13 kiÅŸi donma tehlikesi geçirdi. Jandarma, Karayolları veKöy Hizmetleri ekipleri, tüm olumsuz koÅŸullara karşın yolda kalanlara ulaÅŸmayı baÅŸardı.Â

Jandarma yetkilileri, yoÄŸun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 600 köyü bulunan Kayseri`de 500 köye ulaşımın yapılamadığını belirtirken, Bölge Trafik ekipleri dün akÅŸam saatlerinde kapanan Kayseri-Malatya Karayolu`nun halen ulaşıma açılamadığını bildirdiler.Â

Batı'dan DoÄŸu illerine gitmek isteyen yolcular, Kayseri'de terminalde bekletilince, Kayseri Oto Terminali 1500 konuÄŸu ile tarihinin en yoÄŸun gecelerinden birini geçirmek zorunda kaldı.Â

Haberin Devamı

THY'NÄ°N KAYSERÄ°- Ä°STANBUL, Ä°STANBUL- KAYSERÄ° SEFERÄ° Ä°PTAL

Nevşehir'de de bu sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle otobüs firmaları Nevşehir-Kayseri, Nevşehir-Mersin ve Nevşehir-Ankara seferlerini iptal etti. Kar yağışı nedeniyle Gülşehir,Avanos ve Hacıbektaş ilçelerinde 20 köy yolu ulaşıma kapandı.

THY'nin Kayseri-Ä°stanbul, Ä°stanbul-Kayseri uçak seferleri aşırı kar yağışı nedeniyle iptal edildi.Â

Ä°STANBUL-SÄ°LÄ°VRÄ°

İstanbul-Silivri, Silivri-İstanbul arasındaki TEM Otoyolu`nu bu saat itibariyle trafiğe kapattık.

Ä°ZMÄ°R

Ödemiş-Bozdağ, Bozdağ-Salihli, Bozdağ-Gölcük, Gümüldür-Menderes, Tire-İncirliova, Ovakent-Çayır, Karpuzlu-Lavranda-Milas yolları halen kapalı bulunuyor.

Haberin Devamı

Kar ve buzlanma bulunan yollarda ekiplerin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden yetkililer, Denizli, Muğla, Aydın, Uşak ve Manisa`da yolların ulaşıma açık olduğunu bildirdiler. Kapalı olan 7 noktada ise zincir takan araçlara izin verildiği belirtildi.

İÇEL

İçel`in Aydıncık ve Gülnar ilçelerini bağlayan karayolunda heyelan meydana geldi.

Aydıncık ve Gülnar arasındaki ulaşımı sağlayan karayolunun Sele geçidi mevkiinde, sağanak yağışın etkisiyle heyelan oldu. Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, heyelannedeniyle ulaşıma kapanan yolda yoğun yağış nedeniyle çalışma yapamadı. Anamur ve Ankara karayolundaki ulaşımın ise Silifke üzerinden sağlandığı bildirildi.

DÜZCE-AKÇAKOCA

Düzce`de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle D-100 yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle D-100 yolu Bolu Dağı Kaynaşlı Mevkii`nde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Tipi ve yoğun yağış nedeniyle Ankara-İstanbul otoban yolunda da ulaşımda güçlük çekildiği belirtildi.

Bu arada, Düzce-Akçakoca yolu ile Düzce`ye bağlı 65 köyün yolunun da tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı, bu yollar ile Zonguldak ve Alaplı yönüne giden yollar ile Akçakoca Hiciz bayırında kapalı bulunan yolun açılması için çalışmalar sürüyor.

KOCAELİ'NDE 245 KÖY YOLU KAPALI

Kocaeli'nde, dün gece yarısından itibaren devam eden kar yağışı, hayatı etkiliyor. Kent merkezindeki 245 köy yolunun tamamı ulaşıma kapalı bulunuyor. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü`nün teknik araç ve gereç donanımlı 11 ekibi, iş makinelerinin de desteğiyle, yolları açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İZMİT- GÖLCÜK- KARAMÜRSEL
Â
TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu'nun Ä°zmit geçiÅŸi ile E-130 Karayolu'nun Gölcük'ten Karamürsel`e kadar olan geçiÅŸinde, trafik kontrollü olarak saÄŸlanabiliyor. Karayolları ekipleri, kar küreme araçları ve buzlanmaya karşı tuz dökme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Â

Kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaÅŸtığı ÅŸehir merkezinde ise belediye ekipleri çalışıyor. GündoÄŸdu Köyü`nde kalıcı konutların ve Yuvam Ä°zmit Akarca Konutları`nın bulunduÄŸu bölgeye ulaşım kontrollüolarak yapılabiliyor. Yer yer buzlanmanın olduÄŸu bu yollarda, araçların zincirsiz seyrine izin verilmiyor.Â

Kentin güneyindeki Samanlı DaÄŸları`nın en üst noktası olan ve TRT vericilerinin de bulunduÄŸu Kartepe yolundaki kar kalınlığı ise 3.5 metreyi buldu. TRT vericisinde çalışan personel, vardiya deÄŸiÅŸimini gün aşırı olarak kar makineleriyle gerçekleÅŸtirebiliyor.Â

ESKİHİSAR -TOPÇULAR FERİBOT SEFERLERİ

Bu arada, Gebze Eskihisar ile Karamürsel Topçular arasındaki feribot seferleri de, gece 5 saat durdurulduktan sonra sabah yeniden baÅŸladı. Åžiddetli poyraz nedeniyle gece 02.50 sıralarında durdurulan feribot seferleri, sabah 08.00`den itibaren gecikmeli olarak yapılabiliyor.Â
 
KIRKLARELÄ°

Trakya'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Kırklareli'nin Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı. Kırklareli'nin Kofçaz İlçe Belediye Başkanı Nihat Öztürk, Kofçaz-Kırklareli Karayolu ile 16 köy yolunda yoğun kar yağışı yüzünden ulaşım yapılamadığını söyledi.
Â
Öztürk, kar yağışından ötürü köylerine ulaÅŸma güçlüğü çeken, taşımalı sistemle eÄŸitim gören öğrencilerin, dün gece köylerine ulaÅŸtırıldığını belirterek, "Açmış olduÄŸumuz köy yolları, yoÄŸun kar yağışı nedeniyle yeniden ulaşıma kapandı. Yollarda mahsur kalan vatandaÅŸlar kurtarılarak, gitmek istedikleri yerlere ulaÅŸtırıldı. Kar nedeniyle, yollarda yaklaşık 10 araç bulunuyor. Kapalı olan yolları açma çalışmaları sürüyor" dedi.Â

KIRKLARELİ- DEMİRKÖY YOLU'NDA BUZLANMA

Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'nde 16 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle kapanırken, Kırklareli-Demirköy arasındaki yolda aşırı buzlanma nedeniyle ulaşım yapılamıyor.
Â
Bu arada, Demirköy Ä°lçesi'ndeki Mahya Tepe'deki TRT ile askeri tesise giden yolun da kapalı olduÄŸu bildirildi.Â
   Â
EDÄ°RNEÂ
 
Edirne Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, daha önce yağan karın rüzgarla birlikte sürüklenmesi sonucu, Edirne merkezde 6, Lalapaşa İlçesi`nde 27, Keşan`da 3 ve Uzunköprü`de 2 köye ulaşılamıyor. Yetkililer, kapalı olan köy yollarında açma çalışmalarına sabah saatlerinden itibaren başlandığınıve kapalı olan tüm köy yollarının bugün açılacağını bildirdiler.
Â
ÅžARKÖY'DE YOLLAR KAPALI Â
  Â
TekirdaÄŸ`ın Åžarköy Ä°lçesi`nden Ä°stanbul, Çanakkale, TekirdaÄŸ, KeÅŸan ve Malkara`ya yapılan otobüs seferleri yolların kapalı olması nedeniyle iptal edildi.Â

Şarköy`deki İsterne Tepesi`ndeki radyoling aktarıcısındaki 2 görevliye de 4 gündür ulaşılamıyor.

YOZGAT
  Â
Yozgat Valisi Hüseyin Önal, kış ÅŸartlarının yoÄŸun geçtiÄŸi, ancak Karayolları ve Köy Hizmetleri`nin ortak çalışmasıyla kar kalınlığının 60 santimi bulduÄŸu kentte, AkdaÄŸmadeni Åžarkışla yolu dışındaki tüm yolların ulaşıma açıldığı belirtti.Â

Yozgat`ta kapanan 214 köy yolundan 161`i açılırken, 53 köy yolunun da ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.Â

MERSÄ°N- ANTALYA  Â

Mersin-Antalya karayolu, Anamur çıkışında sabaha karşı meydana gelen heyelan yüzünden ulaşıma kapandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolun trafiÄŸe açılması için aralıksız çalışmalarını sürdürüyorlar. Hasarın büyük olduÄŸu, çalışmaların akÅŸam saatlerinde tamamlanabileceÄŸi bildirildi.Â

Yolun kapalı olması nedeniyle Anamur yakınlarında her iki yöne doÄŸru uzun araç konvoyları oluÅŸması üzerine, trafik ekipleri, araçlarıkent merkezlerinde durdurarak, sürücülere yola devam etmemeleri uyarısında bulunuyorlar.Â
 
KAPALI OLAN DÄ°ÄžER YOLLAR

* Sivas-Erzincan yolunun Kızıldağ Mevkii
* Osmancık-İskilip
* Ä°skilip-Tosya
* Çamalan-Gülek-Pozantı Ayrımı-Hadımköy-Yassıören
* Afyon-Seyitgazi
* Bolvadin-EmirdaÄŸ
* Belören-Hadim,
* Akşehir-Ilgın Ayrımı-Bağkonak
* SeydiÅŸehir-Akseki
* Taşkent-Sarıveliler
* Hadim-Bozkır
* Göksun-Sarız
* Kaman-Bala
* Dereli-Åžebinkarahisar
* Ladik-Toptepe
* Ladik-Taşova Ayrımı
* Çat-Karlıova
* Karayazı-Elmalıdere
* Ardahan-Posof-Balıkesir-Bigadiç-Sındırgı
* Kepsut-Dursunbey
* Gölpazarı-Taraklı
* Domaniç-Tahtaköprü
* Emet-Simav
* Yıldızeli-Tokat
* Şarkışla-Kaynar
* Kangal Ayrımı-Gürün Ayrımı
* Kangal-Malatya Ayrımı
* Çetinkaya-Divriği

Ayrıca, Anamur-GazipaÅŸa yolu, 34. kilometresindeki heyelan nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!