Karayılan'dan El Cezire'ye açıklama

Güncelleme Tarihi:

Karayılandan El Cezireye açıklama
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 29, 2009 11:24

Arap televizyon kanalı El Cezire'ye açıklama yapan terör örgütü PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan, PKK'nın ilk kez Ankara ile barışçıl bir çözüme bu kadar yakın olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice'ye 10 kilometre uzaklıktaki Abalı köyü yakınlarında sabah saat 06.00 sıralarında Lice Piyade Tugayı'na bağlı bir birliğin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin patlattığı mayın sonucu 2'si uzman çavuş, 7'si er 9 asker şehit oldu.

Ancak terör örgütü PKK'nın üst düzey liderlerinden Murat Karayılan daha dün Arap televizyon kanalı El Cezire'ye Kandil dağında yaptığı açıklamada, Türkiye ile barış yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Karayılan, PKK'nın barışçıl bir çözüm için ilk kez Ankara'ya bu kadar yakın olduÄŸunu belirtti.Â

Karayılan, terör örgütü PKK'nın silahlı mücadeleyi sürdürmek için sürekli alarmda olduğunu ancak sorunu barışla çözmeye de açık olduklarını söyledi.

Karayılan, "Şu anda mevcut durum çok kırılgan ve tehlikeli. İki olasılığımız var, biz ikisi için de hazırız- ancak barış içinde büyük bir şans mevcut" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!