Karabağ’da 6 kişiyi şehit eden teröristler yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Karabağ’da 6 kişiyi şehit eden teröristler yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2023 11:15

Azerbaycan, Karabağ’da 4 Azerbaycan polisi ve 2 sivilin şehit edildiği terör eyleminin suçlularının yakalandığını duyurdu. Karabağ'daki bir mermer fabrikasının deposunda ise çok sayıda tanksavar füze, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Haberin Devamı

Azerbaycan’nın Hocavent ili Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yolunun 58. kilometresinde, Azerbaycan Otomobil Yolları Devlet Ajansına ait kamyonun 19 Eylül Salı günü 04.30 sıralarında mayının üzerinden geçmesi üzerine kamyon infilak etmişti.

Patlamada 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine olay yerine giden polis aracının başka bir mayının üzerinden geçmesiyle 4 polis şehit olmuştu.

Karabağ’da 6 Azerbaycanlı’nın şehit edildiği terör eyleminin suçluları yakalandı. Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi’nden yapılan açıklamada, Karabağ’daki silahlı Ermeni güçlerine karşı gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonu kapsamında, terör eylemini gerçekleştirdiklerinden şüpheli bilinen bir grup silahlı Ermeni’nin 20 Eylül Çarşamba tarihinde gözaltına alındığı aktarıldı.

Karabağ’da 6 kişiyi şehit eden teröristler yakalandı

SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Haberin Devamı

Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçı gruplar ateşkes kararı sonrasında silahlarını teslim ederken, Azerbaycan tarafının bölgede tarama faaliyetleri sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’da kaçak faaliyet gösteren bir mermer fabrikasının deposunda silah ve mühimmat bulunduğu bildirildi. Mermer fabrikasının askeri amaçlı kullanıldığı vurgulanan açıklamada, yapılan incelemeler sonucunda söz konusu firmanın tesislerindeki depoda çok sayıda tanksavar füzeleri, silah ve mühimmatın ele geçirildiği aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!