'Kara bulutlar yatak odama gidiyordu'

Güncelleme Tarihi:

Kara bulutlar yatak odama gidiyordu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 01:46

DÜNYANIN en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya’da 2004 yılından beri iktidarda olan Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono’nın (64) da halkının yüzde 69’u gibi büyüye inandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Geçen hafta piyasaya çıkan “Selalu Ada Pilihan” (Her Zaman Bir Seçenek Vardır) isimli 900 sayfalık kitabında Endonezya lideri, ailesine büyü yapıldığını anlattı. Devlet Başkanı, 2009’da zaferle çıktığı seçimden kısa bir süre önce bir pazar günü Batı Java eyaletindeki evinde kütüphanesinde çalışırken yaşanan “olayı” şöyle anlattı:

“Karım birden çığlık attı. Ne olduğunu anlamak için odaya koştum. Tavanın altını kaplayan kalın kara bulutlar, yatak odama doğru giriyordu. Evdeki herkese bize yardım etmesi için Allah’a dua etmesini söyledim. Odamın kapısını kapadım, fakat diğer odaların kapısı açıktı. Bulutlar, sonunda evimden uzaklaştı. Allah’ıma şükür, ailem güvendeydi”. Anlattıklarının gerçekten yaşandığını savunan devlet başkanı, “Korku filminden bir sahne gibiydi” diye de ekledi.

The Jakarta Post gazetesinin editörlerinden Endy Bayuni, devlet başkanın, lanetli olduğuna inanılan başkent Jakarta’daki tarihi sarayda değil, kendi özel konutunda kaldığını söyleyerek “Endonezya’da aralarında üst düzey liderlerin olduğu birçok kişi, kariyerleri, evlilikleri, kısmetleriyle ilgili akıl almak için falcılara giderler. Ancak ilk kez bir devlet başkanı açıkça büyüye inandığını söylüyor” dedi.

Haberin Devamı

Wikileaks belgesine göre ise Yudhoyono, New York’ta BM Genel Kurulu’nda düzenlenen bir toplantıya “sarayında büyü yayıldığı dedikolarının ardından” katılamadı. Endonezya’da büyü çok yaygın. Ülkenin ünlü kara büyücüsü Ki Gengeng Pamungkas, ülkeye yapacağı ziyaretten önce eski ABD Başkanı George Bush’a kara büyü yaptığını iddia etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!