Kanada 10 bin Uygur Türkü'ne vatandaşlık verecek

Güncelleme Tarihi:

Kanada 10 bin Uygur Türküne vatandaşlık verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2023 07:00

Kanada, Çin’den farklı ülkelere kaçan ancak geri dönmeleri için baskı gören 10 bin Uygur Türküne vatandaşlık verme kararı aldı.

Haberin Devamı

Milletvekili Sameer Zuberi tarafından sunulan ve Kanada’ya getirilecek Uygurların yol masraflarının da hükümet tarafından karşılanmasını içeren teklif, parlamentoda oybirliğiyle kabul edildi. Programın 2024 yılında başlaması öngörülüyor.

SOYKIRIM OLARAK TANINMIŞTI

Gazetecilere konuşan Liberal Milletvekili Zuberi, tüm siyasi partilerin Uygur mülteci programına desteğinin çok önemli olduğunu söyledi. Kanada Göçmenlik Bakanı Sean Fraser da “Kanada her zaman korunmaya muhtaç olanlara yardım etmek için üzerine düşeni yapacaktır” diye konuştu. Kanadalı milletvekilleri, Şubat 2021’de Sincan bölgesindeki Uygurlara Çin’in uyguladığı politikayı “soykırım” olarak tanıma kararı almıştı. Birleşmiş Milletler’e göre Uygur ve diğer Müslüman azınlıklardan en az 1 milyon kişi Çin’deki toplama kamplarında hapsediliyor. İnsan hakları örgütleri Pekin’i, bu topluluklardaki kadınları zorla kısırlaştırmak suçluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!