Kafkasya OHAL bölgesi

Güncelleme Tarihi:

Kafkasya OHAL bölgesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 00:00

Teröristlerin Kafkasya’da kayak merkezinden dönen turist otobüsünü durdurup kimlik kontrolü yapması ve 3 turisti öldürmesi, bölgeye 15 milyar dolarlık 5 kayak merkezi yapılması emri veren Rusya yönetimini korkuttu. Rusya Devlet Başkanı Medvedev ve Başbakan Putin, saldırının olduğu Kabardin Balkar’da olağanüstü hal ilan etti.

Haberin Devamı

RUSYA Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin, 15 milyar dolarlık 5 kayak merkezi yapılması emri verdiği Kafkas dağlarında, birbiri ardına terör saldırıları başlayınca, Avrupa’nın en yüksek dağına evsahipliği yapan Kabardin - Balkar özerk cumhuriyeti ve çevresinde olağanüstü hal ilan etti. Terör, 2014’te düzenlenecek kış olimpiyatlarına evsahipliği yapacak Karadeniz kıyısındaki tatil beldesi Soçi’ye de 200 kilometre yaklaşmış oldu.
15 milyar dolarlık 5 merkez
Kafkasya kökenli teröristlerin geçen ay başkent Moskova’ın en büyük havaalanı Domodedovo’ya intihar saldırısı düzenlemesi Rusya’da ilk paniğe neden olmuştu. Rusya lideri Dimitriv Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin geçen hafta, 2014’te Kış Olimpiyatları’nın düzenleneceği Karadeniz kıyısındaki tatil beldesi Soçi’ye gitti.
Soçi bir yanı deniz diğer yanı ise, Kafkas Dağları ve kayak merkezlerine yakın olması nedeniyle Rusların da rağbet ettiği en önemli tatil yeri. Rusya Başbakanı Putin, Medvedev’le birlikte olimpiyatlara hazırlıkları yerinde kontrol ettikten sonra 15 milyar dolara mal olacak 5 yeni süper lüks kayak merkezi kurulması emri verdi. Ancak iki Rus liderin ziyaretinden bir süre sonra önceki gün yüzü kar maskeleriyle kapalı teröristler Avrupa’nın en yüksek noktası Kafkas dağlarındaki Elbruz dağındaki kayak tesisinden dönen turist minibüsünü durdurdu. Teröristler ikisi erkek biri kadın 3 turisti kurşuna dizdi. Ardından Elbrus dağı spor tesislerinde bir bombanın patladı, 70 kiloluk 3 bomba da turistik tesisler önünde park edilmiş araçlarda bulundu.
Rusya lideri Elbruz Dağı’nın da içinde bulunduğu Kabardin Balkar Özerk Cumhuriyeti’nin 14 yerleşim biriminde olağanüstü hal ilan etti. Olağanüstü hal uygulamasına göre Rusya anayasasının belirli maddeleri askıya alındı.

Haberin Devamı

İstihbarat şefinin eşini aradılar

ELBRUZ dağındaki kayak merkezinden dönen minibüsü durduran teröristlerin Rusya İstihbaratı eski Başkanı Nikolay Patruşev’in eşini aradıkları ileri sürüldü. Petruşev soyadlı kadın arayan teröristler, minibüstekiler direnince otomatik silahlarıyla rastgele ateş açtılar. Teröristlerin, eski istihbarat şefinin eşinin tatile geldiği bilgisine ulaştıkları sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!