Kaddafi'nin oğlu kapitalizmi öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Kaddafinin oğlu kapitalizmi öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Her fırsatta Batı kapitalizmi konusunda atıp tutan Libya lideri Muammer Kaddafi'nin en büyük oğlu olan Saif, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki bir üniversitede ‘‘kapitalizm’’i öğrenecek.

Libya'da bir mimarlık fakültesinden mezun olan Saif Kaddafi, babasının şikayetçi olduğu kapitalizm ve ticaret temellerinin öğretildiği International Business School Imadec (Imadec Uluslararası Ticaret Okulu) adlı üniversitede bir master kursuna başladı. Saif'in üniversite profesörlerinden Kurt R. Leube ile bir mülakat yaptıktan sonra okula alındığı açıklandı. 9 Eylül'den beri yeni okuluna giden 25 yaşındaki Saif, ‘‘Bu okul bana kapitalizmi daha iyi anlamam için yardımcı olacak’’ dedi. Saif aynı zamanda Libya'da yeni kurulan bir yerleşim merkezinde 1200 konutluk bir projeyi yöneticiliğini yapıyor.

Öte yandan, Viyana'nın günlük gazetelerinden Die Presse, Saif'in Viyana'nın en güzel ve pahalı semtlerinden birinde bir ev satın aldığını bildirdi. Gazete, Saif'in Libya'nın sosyalist bir ülke olduğunu hatırlattığını, Avusturya'nın da sosyalizm ve kapitalizm arasında bir ülke olduğunu düşündüğünü, bu yüzden burada yabancılık çekmeyeceğini dile getirdiğini belirtti. Saif'in Libya'da yeni kurulan bir yerleşim merkezinde 1200 konutluk bir projeyi yönettiği vurgulandı.

Muammer Kaddafi bir devrimci ve bir asker olmanın dışında kendisine göre bir sosyal bilimci. Yazdığı 70 sayfalık ‘‘Yeşil Kitap’’ta kendisine ve Arap Dünyası'na has kapitalizm ve sosyalizmin arasında bir sistemin propagandasını yapıyor. Bu kitap Libya'nın yüksek okullarında ders kitabı olarak okutuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!