Kaddafi’nin şoke eden aşkı

Güncelleme Tarihi:

Kaddafi’nin şoke eden aşkı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 12:58

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin 17 yaşındaki bir kralın annesiyle yaşadığı aşk şoke etti.

Haberin Devamı

Libya’da askeri darbeyle iktidarı ele alarak 40 yıldır ülkeyi yöneten Muammer Kaddafi’nin (67) Uganda Kralı Oyo’nun annesi ile yasak aşk yaşadığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Uganda’nın en çok okunan gazetelerinden Red Pepper’ın iddiasına göre iki eşinden 8 çocuk sahibi olan Kaddafi’nin dünyanın en küçük kralı olan 17 yaşındaki Oyo’nun annesi Best Kemigisa’yı ilk kez 9.5 yaşında kral olan Oyo’nun taç giyme töreni sırasında gördü. Ardından 2001 yılında Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni’nin yeniden seçilmesini kutlamak için verilen davette . konuklar arasında bulunan Kaddafi, 42 yaşındaki anneden etkilenerek Kemigisa’yı Libya’ya davet etti.

AŞKI YAZAN GAZETECİLER YANDI

Uganda’da sadece kültürel bir gücü olan Kral Oyo ile annesinin geçtiğimiz yılın büyük bir bölümünü Libya’da geçirmesi üzerine yasak aşk da iyiden iyiye ayyuka çıktı. Hatta Kaddafi’nin sevgilisine bir özel jet satın aldığı ve jetin son aylarda Uganda-Libya arasında mekik dokuduğu ileri sürüldü. Red Pepper’ın son haberi ise Kaddafi’nin Kemigisa’dan bir erkek çocuk istediği şeklinde oldu. Bu haberlere aşırı derecede sinirlenen Kaddafi, hemen çok yakın ilişki içinde olduğu Uganda Devlet Başkanı Museveni’yi arayarak “gazetecilerin cezalandırılmasını” istedi. İki gazeteci hemen savcılar tarafından inceleme altına alındı ve haklarında 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

40 YILDIR LİBYA'YI YÖNETİYOR

1969’daki darbenin ardından Libya’nın lideri olan 67 yaşındaki Muammer Kaddafi 2009 Şubat’ında Etiyopya’da yapılan Afrika Birliği’nin başkanlığına seçildi. Uluslararası seyahatlerinde kendi büyük çadırını getiren ve orada kalan Kaddafi G8 zirvesinde Afrika Birliği’ni temsilen İtalya’daki toplantılara katılacak.

Kaddafi’nin şoke eden aşkı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!