Kaçmaya kalkarsanız zehirli gaz veririm

Güncelleme Tarihi:

Kaçmaya kalkarsanız zehirli gaz veririm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 00:00

Avusturya’da bodruma kapattığı kızını 24 yıl seks kölesi gibi kullanan ve ondan 7 çocuk sahibi olan baba, kızı Elisabeth ve üç çocuğunu, "Kaçmaya kalkarsanız, bodruma zehirli gaz veririm" diye tehdit etmiş.

Kızı Elisabeth’e daha 11 yaşındayken cinsel tacizde bulunmaya başlayan Avusturyalı Josef Fritzl’ın, kızını seks kölesi olarak kullanmak için yıllar önceden plan yaptığı ortaya çıktı. Josef Fritzl, kızını ve ondan doğan çocuklarını kapattığı sığınağın inşaasına ise 1970’lerin sonunda başladı ve 1983’ten sonra devletten aldığı mali yardımla tamamladı. Fritzl, devletin yardımını, sapık emelleri için kullanmayı tercih etti. 1984 yılında 18 yaşına gelen kızı Elisabeth’i eterle bayıltıp bodrum katına kapatan Fritzl, sonrasında döverek sersemlettiği kızına defalarca tecavüz etti.

Ensest ilişki sonucunda Elisabeth, Kerstin (19), Stefan (18), Lisa (16), Monica (14), Alexander (12) ve Felix (5) isimli altı çocuk dünyaya getirdi. Alexander’ın ikizi ise doğum sonrasında öldü. Josef Fritzl’in karısı Rosemarie’nin bodrumda yaşananlardan haberi olmuyordu. Rosemarie, Lisa, Monica ve Alexander’ı kayıp kızları Elisabeth’in kapılarına bıraktığı torunları olarak yetiştirdi.

Evin içinde ve aşağıda dehşet sığınağında yaşayan çocuklarla anneleri ve anneanneleri, önceki gün klinikte ilk kez bir araya geldi. Bodrumda yaşayan çocuklarda güneşsiz ortamda yaşamaktan ve akraba birlikteliğinden kaynaklanan bağışıklıkla ilgili rahatsızların yanı sıra, anemi tespit edildiği bildirildi. Ensest ilişkinin ilk çocuğu olan Kerstin’in durumu ise ciddiyetini koruyor. Psikiyatrist Max Friedrich, "İyileşmeleri 5 ile 8 yıl alabilir" dedi. Aileyi topluma entegre edebilmek için yeni kimlik verilmesinin de sözkonusu.

Şeytani plan

Evin üst katında eşi Rosemarie ile normal bir hayat süren Fritzl, aşağıdaki sapkın hayatını gizleyebilmek için şeytani bir plan uyguladı. Mahzendeki çocuklarının masrafını, kiralar ile karşıladı.

22 bin kişinin yaşadığı, insanların birbirini tanıdığı Amstetten’de dikkat çekmemek için yiyecek ve gıda ihtiyacını kent dışındaki benzin istasyonlarının marketlerinden yaptı.

Otoriter kişiliğiyle evin içindeki herkesi etkin bir şekilde kontrol etti.

300 kg’lık demir kapılı 60 m2’lik sığınakta yaşayanları ise "Kaçmaya kalkarsanız, sizi gazlarım" diye tehdit etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!