Kaçırılan Katarlı avcılardan 9'u ülkesine döndü

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan Katarlı avcılardan 9u ülkesine döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 00:43

Irak'ın güneyindeki Musenna vilayetinin merkezi Samava kentine avcılık için giden ve kaçırılan Katar vatandaşı 26 kişiden 9'unun ülkelerine döndüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Katar'ın Kuveyt Büyükelçisi Hamad Al Hanzab Kuveyt ile Irak arasındaki El-Abdeli sınır kapısına giderek, serbest bırakılan 9 vatandaşını karşıladı.

Karşılama esnasında ambulansların yanı sıra Kuveyt İçişleri Bakanlığına ait bir ambulans helikopter de hazır bulunduruldu.

Kaynaklar serbest bırakılan kişilerin isimlerine ve nasıl bırakıldıklarına dair bilgi vermedi.

Musenna Valiliğinin daha önce yaptığı açıklamaya göre, Irak İçişleri Bakanlığının onayıyla Irak'a gelen Katarlı avcılar, önceki gece geç saatlerde Musenna'nın Samava bölgesinde yaklaşık 70 araçtan oluşan kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı.

Musenna Polis Dairesi Sözcüsü Albay Ali el-Acemi, yaptığı açıklamada, "Avcılık için gelen Katarlılar Musenna'nın Samava merkez ilçesine bağlı es-Selman ilçesindeki kampta bulunuyordu" diyerek, "İçlerinden 26 kişi kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından bilinmeyen yere kaçırıldı ve grupta bulunan 9 kişi kampta bırakıldı. Olayın gün yüzüne çıkması çok zaman almayacak çünkü uluslararası bir boyut aldı" ifadesini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!