K. Kore nükleeri bırakmadan yaptırım kalkmaz

Güncelleme Tarihi:

K. Kore nükleeri bırakmadan yaptırım kalkmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2018 01:02

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Singapur’da yapılan görüşmenin ardından Güney Kore ve Japon hükümet yetkililerini bilgilendirmek üzere Güney Kore’nin başkenti Seul’e giden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlar kaldırılmadan önce bu ülkenin tamamen nükleer silahlardan arınması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Güney Koreli ve Japon yetkililerle ortak basın toplantısı düzenleyen Pompeo, “Kim Jong-un, nükleer silahları kaldırmanın aciliyetini ve bizim bunu çabuk şekilde yapmamız gerektiğini anlıyor” dedi. Pompeo, “Önce nükleersizleşme tamamen sağlanmalı. Bu olduktan sonra yaptırımları kaldıracağız. Geçmişteki hatalar, nükleer silahtan arınma tamamlanmadan önce ekonomik rahatlama sağlamaktı” dedi. Pompeo ile gazeteciler arasında ilginç bir diyalog da yaşadı.

SORUYA SİNİRLENDİ
Basın mensuplarının, Kuzey Kore’nin taahhüdünü yerine getirip getirmediğinin nasıl doğrulanacağını sorması üzerine sinirlenen Pompeo, “Bu soruyu aşağılayıcı, saçma ve hatta gülünç buluyorum. Size dürüst olmam gerekir. Bu bir oyun ve böyle ciddi meselelerle oyun oynanmaz” dedi. Pompeo daha sonra Çin’e geçti ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi. Amerikalı bakan, Çinli mevkidaşına ‘Kuzey Kore’nin nükleerden arınma sürecinin gerçekleşmeyeceği yönünde risklerin hâlâ bulunduğunu’ söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!