K.Irak'tan tezkere açıklaması: Endişe ile karşılıyoruz

Güncelleme Tarihi:

K.Iraktan tezkere açıklaması: Endişe ile karşılıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 13:12

KUZEY Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi, terör örgütü PKK’ya yönelik olarak Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon düzenlenmesi için hükümete 1 yıl süreyle yetki veren tezkerenin TBMM tarafından kabul edilmesini endişe ile karşıladı.

Haberin Devamı

Bölgesel Kürt Hükümeti adına yapılan yazılı açıklamada, TBMM'nin terör örgütü PKK'ya yönelik olarak Kuzey Irak'a askeri operasyon düzenlenmesine ilişkin 1 yıllık yetki vermesi kararını endişe ile karşıladığı belirtilirken, “Komşumuz ve dostumuz Türkiye’den Irak'ta bir askeri harekata girişmesinden kaçınmasını istiyoruz” denildi. Kuzey Irak'a yapılacak olası operasyonun tüm Irak'ın yanı sıra Türkiye ve Ortadoğu'ya da zarar vereceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
“Kürdistan Bölgesel Hükümeti Türkiye'de masum insanların öldürülmesini kınarken, şiddetin hiçbir sorunu çözmeyeceğine inanmaktadır. Kürdistan Bölgesel Hükümeti yıllardır süregelen PKK sorununa geniş kapsamlı bir siyasi çözüm bulunması için yürütülecek politik süreci desteklemektedir. Bu problem yalnızca askeri yöntemlerle çözülemeyecektir. Irak Kürdistan Bölgesi’ne yapılacak bir askeri saldırı durumu daha da kötüye götürecektir. Kürdistan Bölgesel Hükümeti, Türkiye ile iyi ilişkileri birinci öncelik olarak göz önünde bulundurmaktadır. Türk halkı, birçok ortak yönümüz olan dostlarımız ve komşumuzdur Bölgemizin ekonomik büyümesinde Türk ticareti ve yatırımı önemli yer tutmaktadır. Kürdistan Bölgesel Hükümeti ve Türkiye arasındaki her türlü problem ve görüş ayrılığı diplomasi ve diyalog yoluyla çözülmelidir.”

Haberin Devamı

Açıklamada, bölgesel yönetimin, terör örgütü PKK da dahil olmak üzere Ankara ile her türlü konuyu direkt diyalog yoluyla ele amaya hazır olduğu kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!