Kâbil’e günübirlik ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kâbil’e günübirlik ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 20:56

AFGANİSTAN’ın başkenti Kâbil’e dün günübirlik ziyaret yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmadzay’ı tebrik ederek “Afgan halkı ilk defa bir seçimle yeni yönetimini oluşturdu. Halkın özgür iradesi tecelli etti” dedi.

Haberin Devamı

Askeri tören ve 21 pare top atışıyla karşılanan Erdoğan, Ahmadzay ile görüşme ve çalışma yemeğinin ardından basın toplantısında şunları söyledi:

“Afganistan’da milli mutabakat hükümetinin kurulması, birliğin beraberliğin geleceğe yansıması noktasında çok önemliydi. Başarılmış olması her türlü takdirin üstünde. Afganistan’ın yanında yer almaya devam edeceğiz. 2015-2016 yıllarına yönelik Kabil Havalimanı’nın işletilmesi, korunması üzerimizde olacak. Irak, Suriye bu meseleleri de etraflıca görüşme imkânımız oldu. İstanbul Süreci (Afganistan’da güvenlik ve istikrarın tesis edilmesini amaçlıyor) olarak da bilinen Pakistan, Afganistan ve Türkiye olarak başlayan bir süreç vardı. Bu sürecin aynı kararlılıkla devamını aramızda teyit ettik. Pakistan, Afganistan arasında sıkıntının olması bizleri sıkıntıya düşürür. Böyle bir sıkıntı olmasını değil, iki kardeşin arasında dayanışma içerisinde geleceğe yürümesi ki bunun emarelerini de görüyoruz.”
Ahmedzay ise yardımlarından dolayı Türk hükümetine teşekkür ederek “Türk hükümeti 20’nci yüzyıl boyunca özellikle de 21’inci yüzyılın başından itibaren Afganistan yeni yolculuğuna çıktığında hep yanımızda olmuştur” dedi.

BAZI ALÇAKLAR KURŞUN SIKIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ISAF bünyesindeki Türk askerinin görev yaptığı Doğan Kışlası’nı da ziyaret ederek şöyle konuştu: “Kobani’den Türkiye’ye sığınanlara en başta kucak açan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmuştur. Bazı densizler çıkıp Mehmetçiğe taş atıyor, bazı alçaklar Mehmetçiğe kurşun sıkıyor olabilirler. Barış için görev yaptığımız yerlerde, bazıları çıkıp düşmanca tavırlar sergiliyor olabilirler. Dünyanın en büyük ve en kadim ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu insanlık dışı saldırıların hiçbirine boyun eğmez, hiçbirinden etkilenmez ve vazifesini kararlılıkla yerine getirme idealinden asla vazgeçmez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!