Juventus'a Kaddafi bombası

Güncelleme Tarihi:

Juventusa Kaddafi bombası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2002 01:58

Libya Lideri Kaddafi'nin ünlü futbol takımı Juventus'un ikinci büyük ortağı olması, ülkeyi karıştırdı. İtalya’da ‘‘Juventus ne yaptığını biliyor mu’’ tartışması başladı.

İtalyan markalarına olan merakıyla tanınan Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin Juventus Kulübü'nün 6.4 milyon hissesini satın alması İtalyan futboluna bomba gibi düştü.

Kaddafi, Fiat'ın sahibi Agnelli Ailesi'nin ardından Juventus'un iki numaralı hissedarı haline geldi.

Lafico adlı yatırım şirketi üzerinden 23 milyon euro (29 trilyon lira) tutarında hisse satın alan Kaddafi'nin takımda söz sahibi haline gelmesi üzerine futbol çevreleri şu soruyu sormaya başladı:

‘‘Acaba Juventus ne yaptığını biliyor mu?’’

Futbolcuya falaka, seyirciye kurşun

İtalyan dizaynlı havalı gözlükleri ve Lamborghini otomobili nedeniyle İtalyan markalarına düşkün bir lider olarak nitelenen Kaddafi'nin ülkesinde futbol kuralları farklı işliyor.

Kaddafi Ailesi'nin erkekleri maç kaybetmeye kesinlikle tahammül edemiyor. Kaddafi'nin oğlu El Sadi, Libya Futbol Federasyonu Başkanı, milli futbolcu ve kulüp sahibi. Ancak tek bir başarısı yok.

El Sadi başarısızlık halinde futbolculara korkunç cezalar veriyor. Libya'dan kaçan futbolcular geçtiğimiz yıllarda maç kaybedince nasıl falakaya yatırıldıklarını anlatmışlardı. Hatta, 1996 yılındaki bir maçta, seyircilerin hakem kararına itiraz ederek arbede çıkarmaları üzerine El Sadi güvenlik güçlerine ateş emri vermiş ve tam 20 kişi ölmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!