Johnson’a kredi için kefil bulmuş... BBC üst düzeyinde istifa depremi

Güncelleme Tarihi:

Johnson’a kredi için kefil bulmuş... BBC üst düzeyinde istifa depremi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2023 07:00

İngiltere’nin kamu yayın kuruluşu BBC, yeni bir çarpıcı gelişme ile sarsıldı. Kanalın Yönetim Kurulu Başkanı Richard Sharp, 2021 yılında göreve atanırken dönemin Başbakanı Boris Johnson’a kişisel bir kredi almasında aracı olduğunu beyan etmediğinin saptanması üzerine istifa etti.

Haberin Devamı

İngiliz Sunday Times gazetesi, Sharp’ın eski İngiltere Başbakanı Johnson’ın 800 bin sterlin (19.4 milyon TL) tutarındaki borcuna kefil bulmakta aracı olduğunu ve bu olaydan sonra yine Boris Johnson tarafından BBC Mütevelli Heyeti Başkanlığı’na önerildiğini yazmıştı.

SUNAK TALİMAT VERMİŞTİ

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da, geçen ocak ayında konuyla ilgili bağımsız bir soruşturma talimatı vermişti. Sharp, dün yayınlanan raporda belirlenen ihlâlin kasıtlı olmadığının kayda geçtiğini ama BBC’nin çıkarlarını öncelediği için istifa etmeye karar verdiğini söyledi. BBC, İngiliz yıldız futbol yorumcusu Gary Lineker ile kurum arasındaki krizin bu gelişmede rolü olup olmadığını da ele aldı. Lineker, hükümetin sığınmacıları değerlendirmeden önce Ruanda’ya gönderme planını eleştirince programı askıya alınmış sonra bu karardan dönülmüştü. BBC, o krizde Sharp’ın, kendi konumunun zayıflığı yüzünden BBC Genel Müdürü Tim Davie’nin Lineker’ın programını askıya alma kararını destekleyemediğini öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!