Jogging yapıyorum Aznavour dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

Jogging yapıyorum Aznavour dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 00:00

ABD’nin New Hampshire eyaletindeki Winnipesaukee Gölü kenarındaki haftalığı 30 bin dolarlık bir villada tatilini geçirmekte olan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, dün gazetecilerin lüks tatil, Bulgar hemşireler ve Libya’ya silah satışı suçlamalarına yanıt verdi.

Sarkozy Libya’ya silah satışı ile ilgili sorulara "Libya 2004’ten beri uluslararası toplumların hiçbir ambargosuna tabi değildir. Ulusal ve uluslararası komisyonlarca izin verilen Fransa’nın silah satışı kontratı müzakereleri ise tam 18 aydır sürüyordu. Libyalılar bu yüzlerce milyon Euroluk siparişle Fransa’daki fabrikalarımızın çalışmasını da sağlayacak. Ne için özür dilemem isteniyor? Bana niye saldırılıyor? Fransa için bir pazar bulduğum, anlaşma imzalattığım için mi? Tüm ülkeler Libya’ya gidiyor iş yapıyor Fransa niye gitmesin" yanıtını verdi. Lacivert pantolon ve beyaz gömlekle basının önüne çıkan Sarkozy, "Mesele budur, benim saklayacak hiçbir şeyim yok, herhangi bir sırrım da yok" derken Bush’la görüşmesi konusunda temkinli davranarak "Beyaz Saray ve Elysee bu konuya bakıyor, zamanı geldiğinde görüşme gerçekleşecek" demekle yetindi.

ELVİS DİNLİYORUM

Fransa’ya 15 ya da 17 Ağustos’ta döneceğini belirten Sarkozy "Cumhurbaşkanlığı görevi de bir meslektir, ben ailemi ve çocuklarımı da düşünmek zorundayım. Benim de herkes gibi istediğim şekilde tatil yapma ve arkadaşlarıma gitme hakkım var. Burada iki Fransız aile akrabam ve yakın arkadaşım olan Fransız-Amerikalı bir aile ile beraberiz. Bu tatilimin Fransız devleti ile ilgisi yok. Sabahları jogging yapıyorum, ipod’tan Charles Aznavour, Dider Barbelivien, Elvis Presley dinliyor, öğleden sonra kano ile su sporu yapıyorum. Burada iyi dinlenebileceğimi umuyorum zira bizi önemli işler ve yapılacak reformlar bekliyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!