Jersey Adası'ndaki patlamada can kaybı 5'e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Jersey Adasındaki patlamada can kaybı 5e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2022 11:14

İngiltere'ye bağlı Manş Denizi'nde bulunan Jersey Adası'ndaki bir apartmanda dün meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükselirken, kayıpları arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

İngiltere'nin güneyinde yer alan Manş Adaları'ndan biri olan Jersey Adası'nın başkenti St Helier'deki bir binada dün yerel saatle 04.00'de meydana gelen şiddetli patlamada bilanço ağırlaşıyor.

Jersey polisinden Robin Smith olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Üzülerek söylüyorum ki 5 kişi hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Patlamanın ardından çıkan yangının söndürüldüğünü belirten Smith, 4 kişinin kayıp olduğu açıkladı. Kayıp kişiler için arama çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Jersey Polisi Baş Sorumlusu Robin Smith yaptığı açıklamada, soruşturmada hiçbir şeyin dışlanmayacağını ifade ederek, kurtarma operasyonunun ve cesetlerin kimliğinin belirlenmesinin biraz zaman alacağını açıkladı. Patlamanın nedeni henüz bilinmezken, patlama öncesi mahalle sakinlerinin gaz kokusu nedeniyle itfaiyeye ihbarda bulunduğu belirtildi. 

Haberin Devamı

Yetkililer ise arama kurtarma operasyonunun bir enkaz kaldırma operasyonuna dönüştüğünü ve hayatta kalanları bulma umudunun çok az olduğunu belirtti.

Smith, olayla ilgili daha önce yaptığı açıklamada ise, "Pier Road'da bu sabah meydana gelen patlamanın ardından bazı sakinler hala kayıp. Acil servisler olay yerinde çalışıyor. Dairelerin sayısını tam olarak bilmiyorum ama tamamen çökmüş 3 katlı bir binamız var" demişti. Smith, bölgeden tahliye edilen 20-30 kişinin St Helier Belediyesi binasına götürüldüğünü söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!