Jamaika kan gölüne döndü

Güncelleme Tarihi:

Jamaika kan gölüne döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 10:01

Jamaika'nın başkenti Kingston'da güvenlik güçlerinin bir uyuşturucu çetesine yönelik operasyon düzenlemesinin ardından çıkan çatışmalarda çoğu sivil en az 60 kişi öldü, 211 kişi de tutuklandı.

Haberin Devamı

“Dudus” lakaplı uyuşturucu patronu Christopher Coke ve adamlarının yakalanması için başlatılan operasyonda, çetelerin üslendiği Tivoli Gardens semtinde sokaklara barikatlar kuruldu ve şiddetli çatışmalar çıktı.

Operasyonun başladığı pazartesi günü ve dün, gün boyunca çatışmalar devam ederken yetkililer, uyuşturucu kaçakçısı Coke'un hala yakalanamadığını belirtti.

Kingston'daki çeteler geçen perşembe günü Coke hakkında yakalama müzekkeresi çıkarılması üzerine karakol ve polislere saldırdı. Hükümet bunun üzerine kentte sıkıyönetim ilan etti.

Çatışmalarda güvenlik güçlerinin sadece bir kayıp verdiği, yedi polisin de yaralandığı belirtildi.

Güvenlik güçleri ve çeteler arasındaki çatışmaların dün gece de sürmesi nedeniyle can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Haberin Devamı

Polisin, halka evlerinden çıkmaması çağrısı yaptığı turistik kent Kingston'da geniş güvenlik önlemleri devam ediyor.

Olaylar üzerine birçok havayolu şirketi Jamaika'ya uçak seferlerini iptal ederken İngiltere ve İsviçre gibi bazı ülkeler de vatandaşlarına Kingston'a gitmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!