İtalyan televizyonunda Ermeni yapımı PKK propagandası

Güncelleme Tarihi:

İtalyan televizyonunda Ermeni yapımı PKK propagandası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kürt mülteci göçünü Türkiye'ye karşı bir ‘siyasi silah’ olarak kullanan İtalya, kampanyaya basından sonra televizyonları da kattı. Dün sabaha karşı RAI-3 kanalında program dışı yayınlanan Ermeni yapımı ‘Beko’nun Türküsü' filmi, kablolu televizyondan Türkiye'de de seyredildi.

Aşırı sol eğilimli ve Yeni Komünist Parti'yi destekleyen RAI-3 kanalında yer alan ‘Fuori Orario’ (Zaman Dışı veya Mesai Dışı) adlı program genellikle sinemalarda gösterime girmeyen filmlere yer veriyor. Son üç hafta İran, Cezayir ve Guatemala yapımı savaş, çatışma filmlerine yer veren programda dün sabah Niki Aric adlı bir yönetmenin ‘Beko’nun Türküsü' adlı 1992 yapımı bir filmi yayınlandı. Margaritha Woskanjan Film Prodüksiyon şirketinin yaptığı filmde Beko rolünü Nizamettin Arıç adlı bir aktör oynarken, Hamburg Kürt derneği üyesi Kürtler ve bir çok da Ermeni rol alıyordu.

Büyük bölümü Kürtçe olan filmde, Türk askeri ve polisi Kürt kökenli vatandaşlara eziyet ediyor, köyler yakılıyor, köylüler helikopterlerden taranarak katlediliyor. Haftalık televizyon programlarında yer almadığı halde PKK propagandası yapan böyle bir filmin apar topar uluslararası bir kanalda yayına koyulması, İtalya ve Almanya gibi ülkelerde ‘PKK’yı bir siyasi kurtuluş hareketi' olarak göstermeyi ve çeşitli sebeplerle Türkiye'yi Batı kamuoyunda mahkum etmeyi planlayan bir uluslararası kampanyanın parçası olduğunu gözler önüne seriyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!