İtalyan savcılığı PKK'lı Toğuç'un salıverilmesini istedi

Güncelleme Tarihi:

İtalyan savcılığı PKKlı Toğuçun salıverilmesini istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 16:00

Türkiye'nin, terör örgütü PKK'nın önemli isimlerinden biri olduğu gerekçesiyle İtalya'dan iadesini istediği 59 yaşındaki Nizamettin Toğuç'un salıverilme olasılığı güçlendi.

Haberin Devamı

Venedik İstinaf Mahkemesi'nde Türkiye'nin iade talebini görüşme amacıyla bugün yapılan duruşmada savcılık makamı, Türkiye'ye iadesine itiraz ettiği sanığın salıverilmesini istedi. Venedik İstinaf Mahkemesi'nin konuya ilişkin söz konusu talebi en kısa sürede karara bağlayacağı bilgisi de edinildi.

Toğuç'un İtalyan avukatlarından Arturo Salerni, duruşmanın ardından AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, "Savcılık makamı, müvekkilimin Türkiye'ye iadesine karşı çıktı. Savcı, müvekkilimin karakola imza verme karşılığında da olsa gözetim altında tutulmasına gerek bulunmadığını belirterek, derhal serbest bırakılmasını istedi. Şimdi Venedik İstinaf Mahkemesi'nin kararını bekliyoruz. Karar bu akşam bile bize tebliğ edilebilir. Mahkemenin en geç birkaç gün zarfında kararı açıklamasını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Daha önce terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'ın da avukatlığını da yapmış olan Arturo Salerni, Venedik İstinaf Mahkemesi'nin savcılık makamının talebi doğrultusunda bir karar vermesi durumunda, halen karakola imza verme koşuluyla Padova yakınlarında bir beldede yaşayan Toğuç'un İtalya'dan serbestçe ayrılmasının mümkün olacağı bilgisini de verdi.

Toğuç, Diyarbakır ve Ankara mahkemelerinin çıkarılmış yakalama emrine istinaden, tatil için geldiği İtalya'da 18 Temmuz'da Padova yakınlarındaki Albignasego beldesinde yakalanmıştı. Tutuklanarak Padova Cezaevi'ne konulan Toğuç'un, 13 Ağustos'ta kamu güvenliği açısından bir tehlike oluşturmadığı iddiasıyla, açık adres bildirme ve karakola imza koşuluyla gözetim altında tutulmasının yeterli olacağına karar verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!