İtalya'da yerel gazeteye baskı istifa ettirdi

Güncelleme Tarihi:

İtalyada yerel gazeteye baskı istifa ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2014 11:24

İtalya'da geçen ay kurulan Matteo Renzi liderliğindeki geniş koalisyon hükümetinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda Müsteşar Antonio Gentile, yerel bir gazeteye yaptığı baskı nedeniyle istifa etti.

Haberin Devamı

İtalya'da Şubat ayında kurulan Renzi hükümetinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na Müsteşar olarak dört gün önce atanan koalisyonun küçük ortaklarından Yeni Merkez Sağ (NCD) partili Senatör Antonio Gentile, çocuğunun soruşturulduğuna dair çıkacak haber dolayısıyla "L'Ora della Calabria" isimli yerel bir gazeteye haberin yayımlanmaması için yaptığı baskıların kamuoyuna yansımasının ardından istifasını açıkladı.

Hakkındaki haberleri "çamur makinesinin iftiraları" olarak nitelendiren Gentile, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Başbakan Renzi ve partisinin lideri Angelino Alfano'ya gönderdiği mektubunda konuya açıklık getireceğini belirtti.

Başbakan Renzi, Gentile'nin istifasını saygıyla karşıladığını belirterek, "Yeni Merkez Sağ Partisi'ni tercihinden ötürü takdir ediyorum" dedi. Antonio Gentile'nin partisi NCD'nin lideri Angelino Alfano da kendileri için ülke çıkarlarının önce geleceğini söyleyerek, istifaya yeşil ışık yaktı.

Haberin Devamı

Gentile'nin sansür yaptığı haberlerine iktidarın büyük ortağı Demokrat Parti tepki göstermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!