İtalya’da kriz: Draghi’nin istifası reddedildi

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da kriz: Draghi’nin istifası reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 07:00

İtalya’da koalisyon ortaklarından 5 Yıldız Hareketi’nin (M5S) parlamentonun üst kanadı Senato’da yapılan ekonomik yardım paketi oylamasını boykot etmesi sonucu hükümette kriz yaşandı.

Haberin Devamı

Başbakan Mario Draghi hükümetinin Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle artan enerji fiyatlarıyla mücadele etmek için hazırladığı 23 milyar Euro’luk ekonomik yardım paketini “Ülke, uçurumun eşiğinde. Draghi’nin açıklamaları yeterli değil” diyerek eleştiren 5 Yıldız Hareketi lideri Giuseppe Conte, oylamaya katılmayacaklarını açıkladı. Paket, 211 senatörden 172’sinin onayını alarak meclisten geçmesine rağmen Draghi, oylamasının ardından kabinesine yaptığı açıklamada, “koalisyon hükümetiyle devam etmek için gerekli koşulların artık olmadığını” ve “hükümetin dayandığı güven paktının ortadan kalktığını” söyleyerek istifasını Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya sunacağını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI KABUL ETMEDİ

Cumhurbaşkanı Mattarella’nın ofisinden yapılan açıklamada ise Draghi’nin istifasının kabul edilmediği ve Mattarella’nın “başbakanı açıklama yapması için meclise davet ettiği” belirtildi. Başbakan Draghi’nin parlamentoda yeterli desteğe sahip olup olmadığını görmek için önümüzdeki hafta meclise hitap etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!