İtalya’da terör alarmı

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da terör alarmı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2011 18:20

YASEMİN Devrimi’nin ardından Tunus’tan, Şafak Yolculuğu Operasyonu’nun ardından da Libya’dan 15 bine yakın kişinin akın ettiği İtalya’yı terör korkusu sardı.

Haberin Devamı

Özellikle Venedik’in risk altında olduğu belirtilirken başkent Roma’nın da alarma geçirildiği açıklandı.

Ocak ayı başından beri Tunus’tan Lampedusa Adası’na gelen göçmenler konusunda “terör” endişesi yaşayan İtalya’nın bu korkusu, Libya’ya düzenlenen askeri operasyonun ardından ikiye katlandı.

İçişleri Bakanlığı ülkede güvenlik alarmı seviyesini yükselttiğini açıkladı.

Bir basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Roberto Maroni, Ocak ayı başından beri İtalya’ya ulaşan göçmenlerin sayısının 15 bini bulduğunu ve bu rakamın 50 bine ulaşabileceğini belirtti.

Bakan Maroni, ”Bunlardan bazıları suç dünyasına karışabilir daha da beteri bazıları terörizmle bağlantılı olabilir.

Bu risk bize yabancı gizli servisler tarafından da bildirildi. Bunun içindir ki kontroller daha da artırılmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Maroni ayrıca yarın Tunus’a gideceğini ve bu durumun kontrol altına alınması için yetkililerle buluşacağını söyledi.

VENEDİK HASSAS ŞEHİR

Alarm verilen şehirlerin başında ise Venedik’in geldiği, özellikle İtalya’nın Libya operasyonuna verdiği desteğin ardından şehrin hassas bir hedef olduğu belirtildi.

Bu nedenle şehrin güvenliğinin yoğunlaştırılması için Venedik Valiliği’nde acil bir toplantı düzenlendi.

Şehirde, başta Marco Polo Havalimanı, Venedik Limanı, San Marco Meydanı ve Porto Marghera’daki kimyasal tesisleri olmak üzere kontrollerin sıklaştırıldığı açıklandı.   

ROMA VE VATİKAN’DA DA ALARM

Öte yandan Roma’da da güvenlik tedbirleri artırıldı.

Şehirdeki iki havalimanı, başta ABD, Fransa, İngiltere, Kanada, Belçika ve Danimarka büyükelçilikleri olmak üzere bazı büyükelçiliklerde, turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği tarihi eserler ve camiler de dâhil ibadet yerlerinde güvenlik açısından daha hassas hareket edildiği belirtildi.  

Roma Emniyet Müdürü Francesco Tagliente, Roma’nın en büyük havalimanı Fiumicino’da Pazar günü bazı şüpheli kişilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Öte yandan, Vatikan çevresi ve önemli bazilikaların da kontrol altında tutulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

2 milyondan fazla kişinin gelmesinin beklendiği, merhum Papa 2. Jean Paul’un “mübarek” ilan edileceği 1 Mayıs Pazar günü ve Paskalya Yortusu’nun denk geldiği 24 Nisan için de özel kontrol cihazları hazırlandığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!