İsviçre özür dilemeyecek

Güncelleme Tarihi:

İsviçre özür dilemeyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 00:00

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Hans-Rudolf Merz, minare yasağı ile sonuçlanan referandum için İsviçre'nin özür dilemeyeceğini ancak Müslümanlarla diyaloğa gireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İsviçre'nin Tribune de Geneve gazetesine yaptığı açıklamada, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Hans-Rudolf Merz, minare yasağı ile sonuçlanan referandum için İsviçre’nin özür dilemeyeceğini ancak, Müslüman kesimle diyaloga gireceklerini belirtti.

Müslümanlar'a ve Müslüman ülkelere İsviçre demokratik standartlarını anlatacaklarını, referandum sonucunun İslam ve Müslümanlara karşı olmadığını ancak bundan sonra İsviçre'de camilere minare yapımına izin verilmeyeceğini belirteceklerini fakat bu konuda kimseden özür dilemeyeceklerini söyledi.

CALMY-REY DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Bizzat kendinin Suudi Arabistan kralına telefon edeceğini söyleyen Konfederasyon Başkanı, aynı zamanda İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey'in bu konuda çalışmalara başladığını ve Türkiye Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü belirtti.

Calmy-Rey, bugün Fransız Le Monde gazetesinde yer alan yazısında bu referandumun İsviçreliler tarafından yaşanan korkuların sonucu olduğunu ve ortaya çıkan sonuçta Libya'da esir tutulan iki İsviçreli'nin durumunun çok etkili olduğunu anlattı. Calmy-Rey, İsviçre politikacıları tarafından şaşkınlık ile karşılandığını belirtti ve aynı referandumun Fransa'da yapılması durumunda İsviçre’de ortaya çıkan sonuçtan daha değişik bir sonucun olmayacağını yapılan sondajların gösterdiğini açıkladı.

Referandum sonuçlarının Avrupa hukuku tarafından iptal edilmesi veya başka dini yasakların ortaya çıkması durumunda neler yapacaklarına ilişkin “Diyalogu yasaklara tercih ederiz” diyen Hans-Rudolf Merz internet yolu ile aldıkları tehditlerin ‘İsviçre'nin huzurunu kaçıracak’ düzeyde olmadığını ve İsviçre gizli istihbaratının bu konuda endişeli olmadığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!