İşte İsrail askerlerinin toplanma merkezi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 16:11

Olası bir kara saldırısı için Gazze sınırında toplanan İsrail askerlerine motivasyon yemeği verildiği görüldü.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, Hamas’a karşı başlattığı Demir Kılıçlar Operasyonu sonrasında seferberlik ilan ederek ülke dışındaki ve ülkedeki yedek askerleri göreve çağırmıştı. Orduya katılan askerler otobüslerle sınır hattına getirildi. Gazze sınırına getirilen yüzlerce İsrail askerinin bekleyişini sürdürdüğü sınır hattındaki toplanma merkezi görüntülendi. Toplanma merkezinde bir araya gelen askerler için motivasyon yemeği de düzenlendi. İsrailli sivil gönüllüler, sınır hattındaki toplanma merkezine gelerek ordudaki rütbeli askerler ve yedek askerler için yemekler hazırladı.

İşte İsrail askerlerinin toplanma merkezi

BİR TARAFTA BOMBARDIMAN, BİR TARAFTA BARBEKÜ DUMANI

Abluka altındaki Gazze’de sivil ölümlerin yaşandığı bombardıman devam ederken, yükselen dumanların, sınırın diğer tarafındaki barbekü dumanıyla aynı gökyüzünde buluşması, savaşın acı tarafını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

İsrail, savaş kararı sonrasında yedek kuvvetlerin yaklaşık dörtte üçünün orduya katılması için çağrı yapmıştı. Orduya katılan yedek askerler otobüslerle İsrail’in güneyindeki sınır hattına geldi. Daimi ordu ve yedek askerler bir araya gelerek son hazırlıkları toplanma merkezinde yapıyor.

İşte İsrail askerlerinin toplanma merkezi

Askerlere teçhizatları verilirken, bazı askerlerin de cephe hattına gönderilmeden önce saç tıraşlarının yapıldığı dikkat çekti. Sağlık kontrollerinden geçen askerler İsrail-Gazze sınırındaki bölgeye konuşlanacak.

Hamas, 7 Ekim’de İsrail'e karşı “Aksa Tufanı Operasyonu” başlatmıştı.
İşte İsrail askerlerinin toplanma merkezi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!