İşte gazeteci katili

Güncelleme Tarihi:

İşte gazeteci katili
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2006 00:00

Moskova’nın Çeçen politikasına muhalif Rus gazeteci Politkovskaya’yı öldüren katilin güvenlik kamerasına yakalanan görüntüsü incelemeye alındı. Katilin işbirlikçisi olan kadın ise alışveriş merkezinde Politkovskaya’yı takip ederken Ramstore kameralarına yakalandı.

İŞTE  POLİTKOVSKAYA'NIN SON ANLARI

KREMLİN’e muhalefetiyle tanınan Rus kadın gazetecinin, Moskova’da evinin asansöründe öldürülmeden önce alışveriş yaptığı Türk Ramstore mağazasında bir kadın tarafından takip edildiği anlaşıldı. Güvenlik kameralarına yakalanan kadının, Anna Politkovskaya’yı öldüren genç yaşlardaki erkek katilin işbirlikçisi olabileceği tahmin ediliyor.

Politkovskaya, poşetlerini dairesine çıkarmaya çalışırken öldürüldü. Apartmanın güvenlik kameralarınca tespit edilen görüntülerde katilin silahıyla önce gazetecinin göğsünü, sonra da başını hedef aldığı görülüyor. Kamera görüntülerinden yola çıkan polis, saldırganın peşine düşerken, sanık listesine bir kadın da eklenmiş oldu.

Kremlin Sarayı’nın Kafkas ve Çeçen politikalarını şiddetle eleştirmesiyle bilinen Politkovskaya’nın öldürülmesi Rus basınında "Kim vurdurttu" tartışmasına yol açtı. Politkovskaya’nın çalıştığı "Novaya Gazeta"nın büyük hissedarlarından biri kadının katilinin bulunması için 930 bin dolar ödül koyarken, meslektaşları, "Cinayetin ardında siyaset var. Sorumlu ya Rusya yanlısı Çeçen lideri Ramzan Kadirov veya Kremlin Sarayı" yorumunda bulunuyor.

Özellikle Rusya ile Gürcistan arasında derin kriz yaşandığı bir dönemde Gürcü mafyasının Moskova’dan intikam almak için böyle bir cinayeti gerçekleştirmiş olabileceği de öne sürülüyor. Geçtiğimiz hafta Tiflis ile tüm köprüleri atan Moskova, Devlet Başkanı Putin emriyle başta Moskova’da olmak üzere kumarhane sahibi Gürcü asıllı mafya babalarına savaş açmıştı.
/images/100/0x0/55ea0d35f018fbb8f8678c4a


Anna Politkovskaya’nın öldürüldüğü 7 Ekim günü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 56’ncı yaş gününü kutluyordu. Politkovskaya gibi ünlü bir gazetecinin ölümü mafyanın Putin’e iyi bir doğumgünü hediyesi olabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Son görüntüsü

Alışverişten elinde poşetle dönen Politkovskaya bu son görüntüsünden saniyeler sonra apartman asansöründe öldürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!